Sports

The day a team died: Στα συντρίμμια του Μονάχου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε μια γενιά από σταρ που ήταν όμως κανονικά παιδιά!

The day a team died: Στα συντρίμμια του Μονάχου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχασε μια γενιά από σταρ που ήταν όμως κανονικά παιδιά!
Μια πρώτη ανάγνωση γι’ αυτό που συνέβη στο Μόναχο το 1958, είναι πως μία απώλεια, ειδικά με τόσες νέες ψυχές να περιλαμβάνονται στην μακριά λίστα, αφήνει πάντα την αίσθηση του ανεκπλήρωτου. Τι μπορεί, όμως, να είναι αυτό που έχει μεταβάλλει ως τόσο σημαντικό το δυστύχημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από άλλες τραγωδίες με περισσότερους νεκρούς, όπως εκείνη της Τορίνο το 1949, ή την πτώση του αεροπλάνου που μετέφερε την εθνική Ζάμπιας το 1993;

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ένα απλό συμπέρασμα μπορεί να είναι πως την καθόρισε και η συνέχεια τη γιγάντωση της εξιστόρησης!
Μη ξεχνάμε πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μέσα από τα συντρίμμια του Μονάχου μπόρεσε να δημιουργήσει την επόμενη μέρα και μία δεκαετία αργότερα να καταφέρει (κάτι το οποίο συνήθως μοιάζει με σενάριο ταινίας) να πάρει τελικά το κύπελλο Πρωταθλητριών που κυνηγούσε τόσο παθιασμένα ο Ματ Μπάσμπι με ηγέτη τον Μπόμπι Τσάρλτον… που παραλίγο να έχουν χάσει τη ζωή τους στα συντρίμμια του αεροπλάνου στο Μόναχο!

Διαβάστε περισσότερα στο BNSports

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης