Sports

La Liga: Τα χρήματα της CVC έφτασαν, οι επενδύσεις ξεκινούν και ξεθάβουν το «τσεκούρι του πολέμου»!

tags :
La Liga: Τα χρήματα της CVC έφτασαν, οι επενδύσεις ξεκινούν και ξεθάβουν το «τσεκούρι του πολέμου»!
Η LaLigaμπορεί να βρίσκεται αισίως στην 13η αγωνιστική, αλλά οικονομικά ο χρόνος έχει σταματήσει στις αρχές Αυγούστου, όταν η CVέκανε… μπάσιμο στο ισπανικό πρωτάθλημα, ανακοινώνοντας πως θα επενδύσει περίπου 2.1 δις ευρώ σε αυτό

Τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση της CVC πως επενδύει στη La Liga, διά στόματος του προέδρου της, Χαβιέρ Τέμπας, έρχεται η επιβεβαίωση πως το οικονομικό status των ισπανικών συλλόγων αλλάζει:

«Η CVC είναι έτοιμη να δώσει τα χρήματα στη La Liga. Πλέον, έχει δημιουργηθεί μία Ανώνυμη Εταιρεία, ονόματι La Liga Impulse, από την οποία η CVC θα διατηρεί το 9% του κεφαλαίου της. Όσο για το ποσό που θα δοθεί; Ανέρχεται στα 2.1 δις ευρώ!»

Παράλληλα, ο Juan Arbide, ο εκπρόσωπος του fund, καθόρισε τις απαιτήσεις που θα υπάρχουν για κάθε σύλλογο, κατά τη χρήση του δανείου.

Αρχικά, το 70% του ποσού που θα λάβει οφείλει να το διαθέσει για τη βελτίωση των υποδομών του. Έπειτα, το 15% για μείωση χρεών, ενώ το υπόλοιπο 15% για αγορές παικτών, με την προϋπόθεση πως τα χρήματα θα ανακτηθούν μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια!

Διαβάστε περισσότερα στο www.bnsports.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης