Sports Βusiness

AGA: «45,2 εκατομμύρια Αμερικανοί θα στοιχηματίσουν φέτος στο πρωτάθλημα του NFL»

AGA: «45,2 εκατομμύρια Αμερικανοί θα στοιχηματίσουν φέτος στο πρωτάθλημα του NFL»

Το στοίχημα γίνεται νόμιμο σε όλο και περισσότερες πολιτείες της Αμερικής, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει καταλυτικά και τα κέρδη του αμερικάνικου ποδοσφαίρου.  

Σχετικά Άρθρα

Το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, που πρόσφατα πήρε μια τολμηρή απόφαση εμποδίζοντας τις συνεργασίες των ομάδων του με την κρυπτοβιομηχανία, γίνεται όλο και πιο αγαπητό μεταξύ των παικτών του στοιχήματος. Μάλιστα, νέα έρευνα που ήρθε στη δημοσιότητα υποστηρίζει πως τα πονταρίσματα που αφορούν τη Λίγκα του NFL θα είναι κατά 36% περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η Αμερικανική Ένωση Παιγνίων (AGA), στη σεζόν 2021-2022 τουλάχιστον 45,2 εκατομμύρια πολίτες αναμένεται να στοιχηματίσουν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου. Οι συμμετέχοντες στις διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες θα αυξηθούν κατά 73%, φτάνοντας τα 19,5 εκατομμύρια, ενώ ταυτόχρονα, 10,5 εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να τζογάρουν σε φυσικό περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόβλεψη της AGA δεν είναι η μοναδική που συνδέει με τόση αισιοδοξία το NFL με το στοίχημα. Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, αναλυτής της PlayUSA είχε υποστηρίξει πως ο συνολικός τζίρος αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι προαναφερόμενες προβλέψεις-ρεκόρ, είναι κάτι που από πριν είχε υπολογίσει η διοργανώτρια αρχή του NFL. Βλέποντας πως το στοίχημα γίνεται νόμιμο σε όλο και περισσότερες πολιτείες της Αμερικής, το αμερικάνικο ποδόσφαιρο φρόντισε να εγκρίνει δεκάδες χορηγίες που προωθούσαν τον στοιχηματισμό με τον πιο «επιθετικό» τρόπο.

Η Λίγκα έχει ήδη συμφωνήσει με εταιρείες όπως η Caesars, η DraftKings, και η FanDuel, σε ένα deal που ξεπέρασε συνολικά το 1 δισεκατομμύριο. Ταυτόχρονα, φαίνετα πως μέσα στον Αύγουστο αποδέχτηκε αντίστοιχες προτάσεις από τις FOX Bet, MGM, PointsBet, και WynnBet, διερύνοντας ακόμα περισσότερο το στοιχηματικό της πελατολόγιο.


Πάνος Σταμούλης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης