Sports Βusiness

Στην κορυφή της λίστας των «πολυτιμότερων ομάδων» της Premier οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ

Στην κορυφή της λίστας των «πολυτιμότερων ομάδων» της Premier οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ

Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεσπόζουν στις πρώτες θέσεις της λίστας των «πολυτιμότερων ομάδων» της Premier League, με αστρονομικά ποσά να κυριαρχούν με διαφορά στις πρώτες θέσεις.

Η Μάντσεστερ Σίτι στην διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου ρίχτηκε στην… μάχη της αγοράς, με βασικό στόχο την θέση του σέντερ φορ, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την κίνηση αυτή. Τα ονόματα του Χάρι Κέιν, όπως και του Κριστιάνο Ρονάλντο ακούστηκαν έντονα, με τις εξελίξεις να διαψεύδουν όλες αυτές τις φήμες. Ο Χάρι Κέιν παρέμεινε στο Λονδίνο και είναι στη διάθεση του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο και της Τότεναμ, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο ταξίδεψε στο Μάντσεστερ αλλά για λογαριασμό της… παλιάς του αγάπης, της Γιουνάιτεντ.

Αν είχε καταφέρει να κλείσει ένα στράικερ τέτοιας αξίας, οι «πολίτες», πιθανόν να ξεπερνούσαν το ένα δις αγγλικής λίρας. Από τη στιγμή που αυτή η κίνηση δεν πραγματοποιήθηκε, μπορούμε να διαπιστώσουμε (στον παρακάτω πίνακα) πως ακόμα και έτσι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των «πολυτιμότερων ομάδων» της Premier League με βάση την αξία του ρόστερ τους, με διαφορά -σχεδόν- 100 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών από την δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στην πρώτη θέση, λοιπόν, θα βρούμε τη «Σίτι» με 934,47 εκατ. αγγλικές λίρες, δεύτερη την «Γιουνάιτεντ» με 843,53 εκατ. αγγλικές λίρες, ενώ Τσέλσι και Λίβερπουλ ακολουθούν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, με πολύ μικρή διαφορά 793,35 και 791,55 εκατ. αγγλικές λίρες, ομοίως.

Η Τότεναμ η οποία είναι αήττητη σε τρείς αγώνες χωρίς να δεχτεί γκολ και με μόλις ένα γκολ ανά αγώνα βρίσκεται, μόνη της, στην πρώτη θέση του βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος, αλλά στην πέμπτη θέση της ειδικής αυτής λίστας με την αξία της να αγγίζει τις 627,30 εκατ. αγγλικής λίρες.

Στις τέσσερις τελευταίες θέσεις της λίστας βρίσκονται οι τρείς νεοφώτιστες ομάδες μαζί με την Μπέρνλι. Η πρωταθλήτρια της Championship, Νόριτς του Δημήτρη Γιαννούλη και Χρήστου Τζόλη βρίσκεται τέταρτη από το τέλος με 170,60 εκατ. αγγλικής λίρες, ενώ με την σειρά από κάτω βρίσκονται οι Μπρέντφορντ, Μπέρνλι και Γουότφορντ με 148.46, 130.77 και 119,7 εκατ. αγγλικής λίρες αντίστοιχα!

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης