Sports Βusiness

Οι πέντε κορυφαίες ομάδες στην κούρσα των… πωλήσεων

Οι πέντε κορυφαίες ομάδες στην κούρσα των… πωλήσεων

Η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώθηκε. Τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν ήταν πολλά. Όμως, υπάρχουν και οι ομάδες που κατάφεραν να γεμίσουν τα ταμεία τους με υπέρογκα ποσά και να πάρουν μία οικονομική «ανάσα».

Σχετικά Άρθρα

Οι επιστροφές των Κριστιάνο Ρονάλντο σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Αντουάν Γκριεζμάν σε Ατλέτικο Μαδρίτης, μπορεί να μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μαζί με την μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν, όμως δεν ήταν τόσο ψηλά στο οικονομικό κομμάτι. Από την άλλη, η Άρσεναλ βγήκε πρωταθλήτρια στα έξοδα με συνολικά 165 εκατ. ευρώ σε αγορές.

Όμως, υπάρχουν και οι σύλλογοι που κατάφεραν να γεμίσουν τα ταμεία τους με πολύ σημαντικά ποσά. Βασικά γρανάζια που αποχώρησαν και πρόσφεραν στις ομάδες τους ένα πακέτο εκατομμύριων σε πολύ δύσκολη εποχή.

Ίντερ (197 εκατ. ευρώ)

Ο βασικός λόγος αυτή της πρωτιάς, έχει να κάνει την πώληση του Ρομέλου Λουκάκου. Ο Βέλγος φορ πουλήθηκε έναντι 115 εκατ. ευρώ στην Τσέλσι και φούσκωσε για τα καλά τον λογαριασμό της Ίντερ. Από την άλλη, «ανάσα» ήταν και η πώληση του Ασράφ Χακίμι για 60 εκατ. ευρώ στην Παρί Σεν Ζερμέν, όπως και ο Ματέο Πολιτάνο, που κόστισε 19 εκατ. ευρώ στην Νάπολι. Τέλος, μέρος του κέρδους ήταν ο Αντόνιο Καντρέβα (2,5 εκατ. ευρώ) και ο Ριγκομπέρτο Ρίβας (550 χιλιάδες ευρώ).

Lukaku-at-Chelsea.jpg

Άστον Βίλα (127 εκατ. ευρώ)

Επίσης, όπως και με την Ίντερ, η πώληση του Τζακ Γκρίλις έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην υψηλή θέση της Άστον Βίλα στην συγκεκριμένη λίστα. Ο Βρετανός κόστισε συνολικά 117 εκατ. ευρώ στην Μάντσεστερ Σίτι και τον ακολούθησε η πώληση του Αλί Σαματά έναντι έξι εκατ. ευρώ. Τέλος, ο άλλοτε αμυντικός του Ολυμπιακού, Μπιορν Ένχελς, δόθηκε στην αντίπαλο των «ερυθρολεύκων», Αντβέρπ για τέσσερα εκατ. ευρώ.

5_1.webp

Τσέλσι (122 εκατ. ευρώ)

Η Τσέλσι έκανε την διαφορά στο μεταγραφικό παζάρι, με την ενίσχυση του άξονα και της επίθεσης αλλά προκάλεσε και αίσθηση στις πωλήσεις. Ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις των Τάμι Έιμπραχαμ, Κερτ Ζουμά και Φικάγιο Τομόρι. Ο πρώτος πουλήθηκε έναντι 40 εκατ. ευρώ στην Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, ο δεύτερος στην Γούεστ Χαμ για 35 εκατ. ευρώ ενώ ο τρίτος, στην Μίλαν με το ποσό των 29 εκατ. ευρώ. Ακολουθούν και εκείνες των Ζαπακόστα (9 εκατ. ευρώ), Βίκτορ Μόουζες (5 εκατ. ευρώ) και Ολιβιέ Ζιρού (1 εκατ. ευρώ).

LUC_8765_znqum9.webp

Λειψία (112 εκατ. ευρώ)

Μπορεί η Λειψία να είχε για δεύτερη σερί σεζόν αρκετά έσοδα, όμως στερήθηκε τα δύο βασικά της στόπερ. Ο λόγος για του Νταγιότ Ουπαμεκανό και Ιμπραχίμ Κονατέ, οι οποίοι πουλήθηκαν σε Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ έναντι 42,5 και 40 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Μετά από αυτούς και ο Μαρσέλ Σάμπιτζερ έφερε 15 εκατ. ευρώ από την Μπάγερν Μονάχου, για να ολοκληρώσουν την λίστα οι Χάνες Βολφ (9 εκατ. ευρώ) και Λαζάρ Σάμαρτζιτς (3 εκατ. ευρώ).

fc-bayern-munchen-upamecano-gfx_1vvhmr28t1g6k1k0fwa9vu6hnn.jpg

Μπορούσια Ντόρτμουντ (107 εκατ. ευρώ)

Φυσικά, η Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν γινόταν να μείνει εκτός λίστας. Ο Τζέιντον Σάντσο, όπως ήταν αναμενόμενο, έφερε αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία της ομάδας. Συγκεκριμένα, μετά από ένα σήριαλ δύο χρόνων, αποκτήθηκε τελικά από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 85 εκατ. ευρώ και αποτέλεσε την μοναδική απώλεια βασικού ποδοσφαιριστή. Από εκεί και πέρα, ο Λεονάρντο Μπαρντέλι μπορεί να μην έπαιξε τόσο με τα χρώματα των Βεστφαλών αλλά έφερε στα ταμεία το ποσό των 11 εκατ. ευρώ. Ο Τόμας Ντελάνεϊ και ο Τζέρεμι Τόλγιαν πρόσθεσαν συνολικά 9,5 εκατ. ευρώ, μαζί με τον Σέρχιο Γκόμεζ που έφερε 3,5 εκατ. ευρώ.

1234126913.0.jpg

Μέσα στην εποχή του κορωνοϊού, κάθε τρόπος να υπάρξουν έσοδα, είναι παραπάνω από σημαντικός. Για κάθε μία από αυτές τις ομάδες, το γεγονός πως μπήκαν τόσα εκατομμύρια, δίνει αυτόματα και μία μεγάλη «ανάσα».

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης