Sports Βusiness

USMNT: Η νεότερη και ακριβότερη αποστολή της ιστορίας της αγωνίζεται στα Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022!

USMNT: Η νεότερη και ακριβότερη αποστολή της ιστορίας της αγωνίζεται στα Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022!

Η αποστολή της Εθνικής των ΗΠΑ για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συγκεντρώνει τα νεότερα και… ακριβότερα ονόματα στην ιστορία της.

Η Εθνική Ομάδα ανδρών των ΗΠΑ ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 με το Ελ Σαλβαδόρ και πήρε το βαθμό μίας λευκής ισοπαλίας με 0-0. Στο χορτάρι και κατ’ επέκταση στην αποστολή της έχει να παρουσιάσει το πιο νέο και ακριβό ρόστερ της ιστορίας της.

Συγκεκριμένα, η αξία των 24 ποδοσφαιριστών που κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γκρεκ Μπερχάλτερ, για τους τρεις πρώτους προκριματικούς αγώνες αγγίζει τα 270 εκατομμύρια δολάρια. Ποσό που εμφανίζεται 4,5 φορές πιο πάνω από την αντίστοιχη της ομάδας του 2014.

Οι μεγάλοι μισθοί των Αμερικανών, δείχνουν και τα… άλματα που έχουν γίνει από άποψη ταλέντου. Γεγονός που σχολιάζει και ο θρύλος του εγχώριου ποδοσφαίρου, Λάντον Ντόνοβαν σε πρόσφατη συνέντευξή του, ως εξής: «Δεν είχαμε ποτέ τόσους πολλούς παίκτες να παίζουν σε ομάδες σε τοπ επίπεδο σε όλο τον κόσμο. Οι σύλλογοι έχουν περισσότερα χρήματα να ξοδέψουν. Και τελικά, οι παίκτες επωφελούνται επίσης από αυτό».

Ο Κρίστιαν Πούλισικ είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της τρέχουσας Εθνικής των ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες που προσφέρει το Transfermarkt, το κοστολογεί τον παίκτη της Τσέλσι στα 55 εκατομμύρια δολάρια. Η μεταγραφή του το 2019 από τη Ντόρτμουντ στους «Μπλε» έναντι 73 εκατομμυρίων ήταν το υψηλότερο ποσό που καταβλήθηκε ποτέ για αμερικανό ποδοσφαιριστή.

Με έναν τίτλο Champions League στην τροπαιοθήκη του είναι βασικό μέλος της ομάδας, αν και δεν εντάχθηκε άμεσα στα συγκεκριμένα παιχνίδια, λόγω της περιπέτειάς του με τον COVID-19.

Ο δεύτερος αυτής της κατηγορίας είναι ο 18χρονος Ρέινα της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Γαλουχημένος σε οικογένεια διεθνών, με τον πατέρα του Κλαούντιο Ρέινα και τη μητέρα του Ντανιέλ Ίγκαν, αποτιμάται τη δεδομένη χρονική περίοδο στα 41,8 εκατομμύρια δολάρια.

O Σερζίονιο Ντεστ, αμυντικός της Μπαρτσελόνα και ο πρώτος Αμερικανός που έχει βρεθεί ποτέ σε «El Classico», φτάνει σε αξία τα 33 εκατομμύρια δολάρια. Ο φουλ μπακ των «μπλαουγκράνα», μάλιστα, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο το 2020, με ρήτρα εξαγοράς που ορίστηκε στα 472 εκατομμύρια.

Εκτός από τους παίκτες που ήδη αναφέρθηκαν, ο Ουέστον ΜακΚένι (27,5 εκατομμύρια), ο Τζον Μπρουκς (15,4 εκατομμύρια), ο Τιμ Γουεά (13,2 εκατομμύρια) και ο Μπρέντεν Άαρονσον (11 εκατομμύρια) είναι εκείνοι που αποτιμώνται σε οκταψήφια ποσά, ενώ αγωνίζονται για κορυφαίους συλλόγους!

«Μου αρέσει το γεγονός ότι υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για αυτούς τους παίκτες, είτε πρόκειται για το πόσα χρήματα βγάζουν, είτε για τα μέρη που παίζουν ή για την προσοχή που παίρνουν», δήλωσε ο Αλέξης Λάλας, σχολιαστής στο Fox Sports και πρώην παίκτης του USMNT, ο οποίος μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1994, έγινε ο πρώτος Αμερικανός που βρέθηκε στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας, Serie A.

«Ο λόγος που μπόρεσα να παίξω στην Ευρώπη ήταν ότι πρωταγωνίστησα σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Αυτό έπρεπε να κάνεις, μόνο και μόνο για να έχεις αυτές τις ευκαιρίες. Και τώρα έχουμε παιδιά που δεν παίζουν ούτε ένα παιχνίδι (σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο), και τους δίνονται οι ευκαιρίες που αξίζουν, αυτό είναι υπέροχο. Δεν θα πρέπει να είσαι σπουδαίος σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο μόνο και μόνο για να έχεις την ευκαιρία να παίξεις σε υψηλό επίπεδο».

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης