Sports Βusiness

Οι 36άρηδες των... εκατομμυρίων: Από τον Ριβάλντο στον «αγέραστο» Κριστιάνο Ρονάλντο!

Οι 36άρηδες των... εκατομμυρίων: Από τον Ριβάλντο στον «αγέραστο» Κριστιάνο Ρονάλντο!

Η στιγμή που οι ομάδες, αποφασίζουν να βγάλουν από τα ταμεία τους αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές που φτάνουν στην «δύση» της καριέρας τους. Το BN Sports σας παρουσιάζει τις επτά αγορές ποδοσφαιριστών από 36 ετών και άνω.

Σχετικά Άρθρα

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο «τάραξε» τα μεταγραφικά νερά και επέστρεψε έπειτα από 12 χρόνια στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σε ένα καλοκαίρι γεμάτο μεγάλες κινήσεις. Ο Πορτογάλος αστέρας μπορεί να έχει πατήσει το 36ο έτος της ηλικίας του, όμως έχει αποδείξει πως παραμένει αγέραστος, κάτι που τον έφερε δικαιωματικά στην κορυφή μίας ιδιαίτερης λίστας.

Τα 15 εκατ. ευρώ που δαπάνησε ο αγγλικός σύλλογος (μπορεί να γίνουν μέχρι και 23 εκατ. ευρώ με τα μπόνους), έκαναν τον διεθνή επιθετικό την ακριβότερη μεταγραφή για ποδοσφαιριστή άνω των 36 στην ιστορίαΠαράλληλα, είναι ο 7ος που κοστίζει πάνω από ένα εκατομμύριο, με την λίστα να ξεκινάει από τον «δικό μας» Ριβάλντο, να αναπτύσσεται με τον Γκάρεθ Μπάρι και να φτάνει στον Ζακ Σονγκό.

Οι τερματοφύλακες έχουν την τιμητική τους

Από αυτή την 7άδα ποδοσφαιριστών, οι πορτιέρο έχουν την τιμητική τους. Συγκεκριμένα, οι τρεις από τους επτά έπαιζαν κάτω από τα δοκάρια των ομάδων τους και έδειξαν πως παρά την ηλικίατους, κόστισαν κάποια χρήματα στις ομάδες τους. Φυσικά, ξεχωρίζει ο Ζακ Σονγκό.

Ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας μέτρησε 15 χρόνια στα γήπεδα, με κορυφαία του στιγμή, την μεταγραφή του 2001. Τότε, σε ηλικία 37 ετών, βλέπει την Μετς να βγάζει από τα ταμεία της 6,5 εκατ. ευρώ (!) για να τον κάνει δικό της. Όχι και άδικα, αφού με την Ντεμπορτίβο Λα Κορούνια είχε συνολικά 52 ανέπαφες εστίες σε 155 συμμετοχές.

Στη συνέχεια, δύο τερματοφύλακες από την Premier League ακολούθησαν το παράδειγμα του Καμερουνέζου. Πρόκειται για τους Μπραντ Φρίντελ και Ντέιβιντ Τζέιμς. Ο πρώτος έκανε την Άστον Βίλα, το καλοκαίρι του 2008, να ξοδέψει 2,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μπλάκμπερν. Δύο χρόνια πριν, ο Τζέιμς είχε κάνει την Μάντσεστερ Σίτι κατά 1,7 εκατ. ευρώ πλουσιότερη, για να πάρει μεταγραφή στην Πόρτσμουθ.

Ο «βράχος» Νάλντο και ο ιδιαίτερος Μπάρι

Από αυτή τη λίστα, δεν θα έλειπε το όνομα του Νάλντο. Από τους καλύτερους στόπερ που πέρασαν από το γερμανικό πρωτάθλημα και με τρομερή καριέρα σε Βέρντερ Βρέμης, Βόλφσμπουργκ και Σάλκε πριν κλείσει την καριέρα του στην Μονακό.

Πριν την κρεμάσει τα παπούτσια του στο Πριγκιπάτο, ο γαλλικός σύλλογος χρειάστηκε να ξοδέψει δύο εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Σάλκε, παρότι είχε πατήσει τα 37 του χρόνια.

Και φτάνουμε στον Γκάρεθ Μπάρι. Ένα από τα μεγάλα χαφ του 21ου αιώνα που η μοίρα δεν του επέτρεψε να ξεδιπλώσει την ποιότητά του όσο θα ήθελε. Κόστισε στην Μάντσεστερ Σίτι σχεδόν 13,5 εκατ. ευρώ το 2009 και από τότε, μέχρι το 2014 ήταν μέλος της. Ωστόσο, η Έβερτον έδειξε να γίνεται η «Ιθάκη» του και εκείνος, το καλοκαίρι του 2017, της ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη με μία μεταγραφή 1,1 εκατ. ευρώ στην Γουέστ Μπρομ, αν και ήταν μόλις 37 ετών.

Η περίπτωση του Ριβάλντο

Από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που πάτησαν στην χώρα μας. Το 2004, ο Ολυμπιακός κάνει το μεγάλο «μπαμ» και φέρνει ως ελεύθερο από την Κρουζέιρο, τον Ριβάλντο. Ένας από τους μεγαλύτερους Βραζιλιάνους επιθετικούς εκείνης της περιόδου. Για τρία χρόνια ξεσηκώνει τα πλήθη με την ποιότητά του, όμως το τέλος, δεν θα έρθει με τον καλύτερο τρόπο.

Ο ίδιος έρχεται σε αντιπαράθεση με την «ερυθρόλευκη» διοίκηση και παίρνει μεταγραφή στην ΑΕΚ, το 2007. Μένει για μόλις ένα χρόνο, δείχνει πως η «μπογιά» του περνάει και η ομάδα του ΟυζμπεκιστάνΜπουνιοντκόρ δίνει ένα εκατ. ευρώ για την απόκτησή του. Συνολικά πέτυχε 58 γκολ και 38 ασίστ στην χώρα μας και με τις δύο ομάδες.

Δύσκολα, θα υπάρξει ποδοσφαιριστής που θα ξεπεράσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο τρόπος που έχει διατηρηθεί σε αυτή την ηλικία, είναι σπάνια έως και μοναδική. Βέβαια, με την εξέλιξη του ποδοσφαίρου, κανείς δεν ξέρει μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας ποδοσφαιριστής.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης