Sports Βusiness

FIFA – Έρευνα: Ο Ολυμπιακός στο Νο30 σε κέρδη από μεταγραφές, στο Νο14 σε δανεικούς για τη δεκαετία

FIFA – Έρευνα: Ο Ολυμπιακός στο Νο30 σε κέρδη από μεταγραφές, στο Νο14 σε δανεικούς για τη δεκαετία

Στην έρευνα που πραγματοποίησε η FIFA, ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε δύο φορές top 30, σχετικά με τα κέρδη του από μεταγραφές και δανεικούς παίκτες, ενώ η ΑΕΛ διακρίθηκε για την… προτίμησή της σε ελεύθερους.

Σχετικά Άρθρα

Η έρευνα της FIFA σχετικά με τις μεταγραφικές δαπάνες των ομάδων τη δεκαετία 2011-2020, ήδη έβγαλε πολλά συμπεράσματα για την κίνηση των ομάδων στο «παζάρι». Με τον συνολικό τζίρο να φτάνει τα 48 δισεκατομμύρια ευρώ, το μισό του ποσού να διανέμεται σε 30 μόλις ομάδες και τις Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι να εδρεύουν στην κορυφή της λίστας, είναι εύκολα κατανοητό το γεγονός πως τα χρήματα που κινούνται στον ποδοσφαιρικό κόσμο είναι… εξωπραγματικά!

Στη μελέτη της Ομοσπονδίας υπάρχουν και δύο ελληνικές διακρίσεις σε διαφορετικές κατηγορίες. Η μία ομάδα πρόκειται για τον Ολυμπιακό ο οποίος έρχεται 30ος παγκοσμίως σε κέρδη και 15ος σε παραχωρήσεις δανεικών, ενώ από την άλλη η ΑΕΛ βρίσκεται στη 14η θέση σε μεταγραφές ελεύθερων παικτών.

Ιδιαίτερη κίνηση στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο

Μια διαφορετική φιλοσοφία παρατηρείται την τελευταία δεκαετία στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην 30η θέση της λίστας με τις ομάδες που έχουν σημειώσει τα μεγαλύτερα κέρδη από μεταγραφές παγκοσμίως, ενώ σε ευρωπαϊκό πλαίσιο κατέχουν την 21η! Στο top 3 βρίσκεται ο συνδυασμός των Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Μπενφίκα και Πόρτο οι οποίες έχουν βγει ιδιαιτέρως κερδισμένες από τα deals.
AFIFA_-_NET.webp

Οι Πειραιώτες διακρίθηκαν και στο top 30 των ομάδων που έχει παραχωρήσει τους περισσότερους δανεικούς παγκοσμίως. Εκεί η ομάδα ανέρχεται στο Νο 15, ενώ στην Ευρώπη βρίσκεται στο 12. Πρώτες – πρώτες στη λίστα βρίσκονται ξανά η Μάντσεστερ Σίτι με την Τσέλσι.

Τα δίχτυα της στους ελεύθερους η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ βρίσκεται κι εκείνη σε top 30, αλλά σ’ εκείνο σχετικά με τις μεταγραφές ελευθέρων παικτών. Στη λίστα η ομάδα από τη Λάρισα βρίσκεται στο Νο24 με συνολικά 84 παίκτες (πάνω από 8 ανά έτος κατά μ.ο.). Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι οι δέκα εκ των τριάντα ομάδων είναι κυπριακές (Δόξα Κατωκοπιάς, Ερμής Αραδίππου, ΕΝ Παραλιμνίου, Ομόνοια, ΑΕΛ Λεμεσού, Ανόρθωση, Άρης Λεμεσού, Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου, Πάφος, Εθνικός Άχνας)!
AFIFA_-_Top_25_1.webp

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης