Sports Βusiness

FIFA – Έρευνα: «Ζαλίζουν» τα χρηματικά ποσά της δεκαετίας με Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι στην κορυφή της λίστας!

FIFA – Έρευνα: «Ζαλίζουν» τα χρηματικά ποσά της δεκαετίας με Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι στην κορυφή της λίστας!

Με έρευνα που κοινοποιήθηκε, η FIFA έκανε γνωστά τα συνολικά ποσά που επενδύθηκαν από τις ομάδες σε μεταγραφές παικτών.

Η φετινή μεταγραφική περίοδος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο ανατρεπτικές των τελευταίων χρόνων. Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο «μπαμ», με τον έναν να επιστρέφει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπειτα από 12 χρόνια και τον άλλο να αποχωρεί από την Μπαρτσελόνα έπειτα από 17. Φυσικά οι δύο αυτές μεταγραφές ήταν μόνο οι πιο συνταρακτικές, αφού του «πάρε – δώσε» των ομάδων σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν ιδιαιτέρως ζωηρό!

Η FIFA λοιπόν, αποφάσισε να αρπάξει αυτήν την ευκαιρία από τα μαλλιά και να πραγματοποιήσει μια έρευνα πάνω στα μεταγραφικά δρόμενα στον κόσμου του ποδοσφαίρου. Η μελέτη αυτή συγκεκριμένα παρουσιάζει τη μεταγραφική κίνηση της δεκαετίας 2011-2020, τα ποσά που δαπανήθηκαν, τα έξοδα των συλλόγων κ.ά. Ο απολογισμός όλων αυτών οδηγεί σε αρκετά και ενδιαφέροντα συμπεράσματα, μεταξύ των οποίων εμπλέκονται και ο Ολυμπιακός με την ΑΕΛ!

Στα 48 δισ. ο συνολικός τζίρος των μεταγραφών – Περίπου τα μισά μόνο στο top 30!

Το ποσό του συνολικού τζίρου όλων των ομάδων… τρομάζει αφού ο αριθμός φτάνει τα 48 δισεκατομμύρια ευρώ! Οι μεταγραφές, δανεισμοί ή ελεύθεροι ανέρχονται στις 133.225, με το 2019 να αποτελεί το πικ όλων αυτών με 18.079. Να σημειωθεί πως ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 60% σε σύγκριση με αυτές που πραγματοποιήθηκαν το 2011 (11.890).

Μάλιστα από το συνολικό ποσό, για τις 22,8 δισ. – περίπου το μισό – «πρωταγωνίστριες» είναι μόλις οι ομάδες από το top 30 της έρευνας! Αυτό σημαίνει πως η συσσώρευση αυτών των χρημάτων μαζεύτηκε σε τριάντα ομάδες, από συνολικά 8.264 συλλόγους.

Στη μοναξιά της κορυφής η Μάντσεστερ Σίτι με δαπάνες ύψους 1,35 δισ.

Δίχως να αποτελεί έκπληξη η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται πρώτη στη σχετική λίστα. Η πρωτοκαθεδρία των «πολιτών» φαντάζει κάτι απολύτως λογικό αφού η συγκεκριμένη δεκαετία πρόκειται για τη χρυσή της ομάδας, με τους Άραβες επενδυτές να έχουν τα ηνία των οικονομικών. Συνολικά οι «cityzens» ξόδεψαν πάνω από 1,35 δισεκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές, με το top 5 να ολοκληρώνεται από τις Τσέλσι, Μπαρτσελόνα, Παρί και Ρεάλ Μαδρίτης.
AFIFA-TOP30.png

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης