Sports Βusiness

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ένας «μαγνήτης» χρημάτων που δεν πτοείται ούτε στα 36 του...

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ένας «μαγνήτης» χρημάτων που δεν πτοείται ούτε στα 36 του...

Ο Πορτογάλος αστέρας επέστρεψε μετά από 12 χρόνια στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είδε τα οικονομικά του να εκτοξεύονται σε μεγάλο βαθμό, για ακόμη μία φορά.

Σχετικά Άρθρα

Το φετινό καλοκαίρι είναι όλο εκπλήξεις. Ένα «καυτό» μεταγραφικό καλοκαίρι, αφού κορυφαίοι ποδοσφαιριστές αλλάζουν στρατόπεδα και αναμένεται μέχρι και το τέλος του, να κρατήσει σε εγρήγορση τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ο Λιονέλ Μέσι στην Παρί Σεν Ζερμέν, ο Κιλιάν Εμπαπέ ετοιμάζεται να πάει στην Ρεάλ Μαδρίτης και τώρα, η μεγάλη επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος αστέρας είναι επίσημα ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και επιστρέφει στην Αγγλία έπειτα από 12 χρόνια παρουσίας σε Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους. Ωστόσο, τόσο τα έσοδα από το νέο του συμβόλαιο, τόσο και τα χρήματα που θα δαπανήσουν οι «κόκκινοι διάβολοι», ανεβάζουν και άλλο τον Κριστιάνο στον οικονομικό πίνακα των αθλητών.

Έφτασε τα 245 εκατ. ευρώ σε δαπάνες

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμένεται να δαπανήσει 15 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Γιουβέντους. Ένα ποσό, που φέρνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο δεύτερο στην σχετική λίστα με τον πιο δαπανηρό ποδοσφαιριστή στην ιστορία του αθλήματος. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, μαζί με λεφτά του αγγλικού συλλόγου, ο Κριστιάνο έχει κοστίσει στις ομάδες του συνολικά 245 εκατ. ευρώ.

Η αρχή έγινε όταν ήταν μόλις 18 ετών, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε αποφασίσει να βγάλει από τα ταμεία της το ποσό των 19 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Στη συνέχεια, έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το «μπαμ» και πλήρωσε 94 εκατ. ευρώ, το 2009 για να τον προσθέσει στην μηχανή της.

Τελευταίο ταξίδι πριν την επιστροφή στο Νησί, ήταν αυτό στο Τορίνο και την Γιουβέντους πριν από τρία καλοκαίρια. Τότε, οι «μπιανκονέρο» είχαν δαπανήσει 117 εκατ. ευρώ για να τον πάρουν από την Μαδρίτη και να τον εντάξουν στο σύλλογό τους. Και έτσι, φτάνουμε στο τώρα. Σε ηλικία 36 ετών, η ποιότητά του μεταφράζεται με τα 15 εκατ. ευρώ των «κόκκινων διαβόλων» και στα 245 εκατ. ευρώ.

Ακόμα ένα «βαρύ» συμβόλαιο στα 36 του χρόνια!

Φυσικά, δεν είναι μόνο το ποσό που θα δώσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και οι οικονομικές απολαβές του συμβολαίου του Κριστιάνο Ρονάλντο. Μπορεί να είναι 36 ετών, όμως μόνο χαμηλό δεν είναι το ποσό που θα καρπωθεί στα δύο χρόνια συμφωνίας στο Μάντσεστερ. Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες από το εξωτερικό, κάνουν λόγο για διετή συνεργασία με περίπου 27 εκατ. ευρώ ετησίως συν τα μπόνους που μπορεί να φτάσουν τα 30 εκατ. ευρώ.

E53PHDEX0AsY2aX.jpg

Έτσι, καταλήγουμε, πως ο Πορτογάλος αστέρας θα γίνει πλουσιότερος κατά 54 εκατ. ευρώ σε αυτά τα δύο χρόνια, κάτι που έρχεται να προστεθεί στα προηγούμενα, τεράστια συμβόλαια που είχε στις ομάδες του. Συγκεκριμένα, στην Γιουβέντους, έβλεπε τον λογαριασμό του να φουσκώνει κατά 30 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο. Όσο βρισκόταν στην Ρεάλ Μαδρίτης, είχε φτάσει σε σημείο να είναι ο τρίτος πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του κόσμου με 20,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο, πίσω από τους Κάρλος Τέβεζ και Όσκαρ (αμφότεροι έπαιζαν στην Κίνα).

Βέβαια, το ποσό αυξήθηκε μετά την τελευταία ανανέωση, στα μέσα του 2018, στα 30 εκατ. ευρώ, λίγο πριν αποχωρήσει για το Τορίνο. Όσο για την παρουσία του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τα ποσά ήταν μεγάλα για την εποχή αλλά καμία σχέση με τα σημερινά δεδομένα. Πιο αναλυτικά, το 2007, όταν ανανέωσε για τα επόμενα πέντε χρόνια, συμφώνησε να λαμβάνει 5,3 εκατ. ευρώ (!) τον χρόνο.

Έπειτα από μία τεράστια καριέρα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει φτάσει στο σημείο να είναι μέσα στην τριάδα των πιο πλούσιων αθλητών του κόσμου, με βάση τα λεφτά που έχει προσθέσει στους λογαριασμούς. Και έπεται και συνέχεια

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης