Sports Βusiness

Αμερικάνικο ποδόσφαιρο: Αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 δις. δολάρια ο τζίρος των στοιχηματικών εταιρειών την προσεχή σεζόν

Αμερικάνικο ποδόσφαιρο: Αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 δις. δολάρια ο τζίρος των στοιχηματικών εταιρειών την προσεχή σεζόν

Προσδοκίες για τεράστια κερδοφορία της βιομηχανίας του στοιχήματος μετά τη νομιμοποίηση σε όλο και περισσότερες πολιτείες της Αμερικής.

Σχετικά Άρθρα

Δισθεώρατα κέρδη των στοιχηματικών εταιρειών -μέσω του NFL και των κολεγιακών πρωταθλημάτων- προβλέπει αναλυτής της PlayUSA. Συγκεκριμένα, οι έρευνές του υπολογίζουν ότι ο τζίρος θα είναι ιστορικά υψηλός, φτάνοντας τουλάχιστον τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το στοίχημα γίνεται προσβάσιμο σε όλο και περισσότερες πολιτείες της Αμερικής, κάτι που διευκολύνει του παίκτες, εκτοξεύοντας παράλληλα την κερδοφορία των εταιρειών. Το… νόμιμο ντεμπούτο του στην Αριζόνα θα γίνει τον Σεπτέμβρη, με τη Βιρτζίνια, το Μίσιγκαν και τη μεγάλη αγορά της Νέας Υόρκης να το υποδέχονται στις αρχές του 2022. Η PlayUSA αναφέρει ότι το 60% των πιθανών εσόδων θα προέρχεται από πονταρίσματα στο NFL και το υπόλοιπο 40% θα προκύπτει από τα λιγότερο δημοφιλή πρωταθλήματα των ΗΠΑ.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στην περσινή σεζόν τα οικονομικά δεδομένα αποδείχτηκαν εντελώς διαφορετικά, αφού η DraftKings εμφάνισε ζημία ύψους 305.5 εκατομμυρίων στο δεύτερο τρίμηνο του έτους παρά το ότι κατάφερε να τριπλασιάσει τα έσοδά της. Στο ίδιο χρονικό διάστημα και η Caesars είχε απώλειες που άγγιξαν τα 22 εκατομμύρια δολάρια.

Η σέντρα στο πρωτάθλημα του NFL έχει προγραμματιστεί για τις 9 Σεπτεμβρίου και το φετινό Super Bowl θα διεξαχθεί στο SoFi Stadium, έδρα των Los Angeles Chargers και των Los Angeles Rams, στις 13 Φεβρουαρίου. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι μετά από απουσία 1.5 έτους οι φίλαθλοι επιστρέφουν στα γήπεδα για να υποστηρίξουν τις αγαπημένες τους ομάδες.

Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης