Sports Βusiness

Footballco και TPG Capital: Δίνουν πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά μεγάλου ιταλικού site

Footballco και TPG Capital: Δίνουν πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια για την αγορά μεγάλου ιταλικού site

To CalcioMercato εντάσσεται στην μιντιακή… οικογένεια του Footballco και της TPG Capital.

Σχετικά Άρθρα

Έτοιμο για μια νέα συμφωνία που αναμένεται να συμβάλει ακόμα περισσότερο στη γιγάντωση του είναι το Footballco, αφού σκοπεύει να αγοράσει το CalcioMercato.com, που αριθμεί τουλάχιστον 12 εκατομμύρια αναγνώστες σε μηνιαία βάση, προσφέροντας 10 εκατομμύρια δολάρια.

Το Footballco χρηματοδοτείται ουσιαστικά από τον αμερικανικό κολοσσό στον τομέα των επενδύσεων, TPG Capital, καθώς ανήκει στην Integrated Media Company, που αποτελεί θυγατρική του εταιρεία. Πρόσφατα αγόρασε μεγάλο μέρος των μετοχών του Goal.com, ενώ τον Σεπτέμβρη του 2020 αγόρασε από το DAZN -έναντι 125 εκατομμυρίων δολαρίων- δύο ακόμα μεγάλα site, το γερμανικό Spox και το ολλανδικό VoetbalZone.

Οι επενδύσεις για το Footballco και την TPG δεν σταματούν εδώ. «Μας στηρίζει μια τεράστια εταιρεία που μας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτόμαστε μελλοντικές αγορές σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Μέση Ανατολή», δήλωσε ο CEO του Footballco, Χουάν Ντελγκάδο.

Η TPG, που στοχεύει σε ετήσια έσοδα ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, έχει επίσης μετοχές στα Spotify, Univision και Creative Artists Agency, με τη συνολική αξία των περιουσιακών της στοιχείων να φτάνουν τα 96 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάνος Σταμούλης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης