Sports Βusiness

Τα 5+1 συμβόλαια που εκπνέουν το επόμενο καλοκαίρι και κοστίζουν… πολλά εκατομμύρια!

Τα 5+1 συμβόλαια που εκπνέουν το επόμενο καλοκαίρι και κοστίζουν… πολλά εκατομμύρια!

Μπορεί να διανύουμε το καλοκαίρι του 2021, όμως ήδη τα βλέμματα είναι σε αυτό του 2022. Το «BN Sports» σας παρουσιάζει τους πέντε (μεταγραφικούς) λόγους που ανυπομονούμε να έρθει

Σχετικά Άρθρα

Εδώ και λίγες ώρες, το όνομα του Εντουάρντο Καμαβινγκά παίζει δυνατά στα μεταγραφικά σενάρια της Παρί Σεν Ζερμέν και όλα δείχνουν πως το «διαμάντι» της Γαλλίας θα καταλήξει στο Παρίσι. Ο λόγος που υπάρχει πίεση στην πλευρά της Ρεν, είναι πως το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει πως από τον Γενάρη μπορεί να αποφασίσει ως ελεύθερος τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Έτσι, ο γαλλικός σύλλογος τον παραχωρεί με πολύ λιγότερα χρήματα από την αξία του. Συγκεκριμένα, πέρσι ζητούσε μέχρι και 80 εκατ. ευρώ ενώ τώρα, τα 35 εκατ. ευρώ θα είναι και… πολλά. Ωστόσο, ο νεαρός μέσος δεν είναι μόνος που μένει ελεύθερος σε ένα χρόνο από τώρα. Ποδοσφαιριστές πολλών εκατομμυρίων, που διεκδικούνται από αρκετούς συλλόγους.

Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν)

Το αστέρι της Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζεται για νέες περιπέτειες. Μπορεί ο γαλλικός σύλλογος να έγινε υπερομάδα με την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι αλλά και πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών σε όλες τις γραμμές, όμως δεν ήταν αρκετό για να διατηρήσουν τον Κίλιαν Εμπαπέ.

Ο 23χρονος εξτρέμ μπορεί να είναι από τους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές στον κόσμο, όμως οι Γάλλοι κινδυνεύουν να τον χάσουν με… μηδέν ευρώ. Ο ίδιος δεν δείχνει διατεθειμένος να ανανεώσει το συμβόλαιό του, με την Ρεάλ Μαδρίτης να είναι το φαβορί για την απόκτησή του από την 1η Γενάρη και μετά. Με την Παρί, ο διεθνής άσος μετράει συνολικά 133 γκολ και 63 ασίστ.

Πέδρι (Μπαρτσελόνα)

Ακόμα ένα μεγάλο ταλέντο της Ευρώπης που αναμένεται να μας απασχολήσει αυτή τη σεζόν. Ο Πέδρι έγινε γνωστός για τα σερί παιχνίδια που έπαιξε σε συλλογικό επίπεδο, EURO και Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και την πρεμιέρα του ισπανικού πρωταθλήματος. Αναμφίβολα είναι το κορυφαίο ταλέντο της χώρας, όμως ο 18χρονος μένει ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, δεν έχει ανανεώσει το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα και ακόμα οι δύο πλευρές, βρίσκονται σε συζητήσεις. Το 2019, είχε κοστίσει συνολικά 20 εκατ. ευρώ από την Λας Πάλμας, ενώ αυτή την στιγμή, σύμφωνα με το transfermarkt κοστίζει 80 εκατ. ευρώ.

Άνσου Φάτι (Μπαρτσελόνα)

Μετά από αρκετά χρόνια, η Λα Μασία της Μπαρτσελόνα έβγαλε ένα «διαμάντι» που μπορεί να αφήσει εποχή. Ο «νέος» Μέσι για πολλούς και για ακόμη περισσότερους, μία συνέχεια των προηγούμενων «θρύλων» της Μπαρτσελόνα. Ο Ανσού Φατί μπορεί να τραυματίστηκε σοβαρά και να έμεινε για σχεδόν εννιά μήνες εκτός δράσης, όμως το ταλέντο του παραμένει αδιαμφησβήτητο.

Ο 18χρονος εξτρέμ πρόλαβε να μετρήσει 43 συμμετοχές με απολογισμό 13 γκολ και πέντε ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Τα λόγια που έχει ακούσει είναι τα καλύτερα και κορυφαίοι αθλητές, μιλούν με άκρως κολακευτικά σχόλια.

Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Μία περίπτωση που απασχολεί τα μεταγραφικά σενάρια κάθε μεταγραφική περίοδο. Το καλοκαίρι του 2016, ο Πολ Πογκμπά έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου με 105 εκατ. ευρώ. Από τότε, περνάει συνεχώς από έντονη κριτική για το αν άξιζε να αποκτηθεί ή όχι. Ωστόσο, ο Γάλλος χαφ είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα ήθελε κάθε ομάδα.

Με το συμβόλαιό του να εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι και ήδη μεγάλα κλαμπ θέλουν την υπογραφή του. Βέβαια, ο ίδιος δείχνει να έχει ως προτεραιότητα την παραμονή του στο Μάντσεστερ αλλά μέχρι να ανανεώσει, όλα είναι πιθανά.

Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους)

Και φτάνουμε στο κεντρικό πρόσωπο του καλοκαιριού. Ο Λιονέλ Μέσι έκανε το «μπαμ» και άφησε την Μπαρτσελόνα για την Παρί Σεν Ζερμέν. Μήπως ακολουθήσει ίδιο δρόμο από την Γιουβέντους, ο Κριστιάνο Ρονάλντο; Ο Πορτογάλος αστέρας ήδη έχει τάσεις φυγής από το Τορίνο και το γεγονός πως το συμβόλαιό του εκπνέει το επόμενο καλοκαίρι, έχει φουντώσει αρκετά τα μεταγραφικά σενάρια.

Η Παρί Σεν Ζερμέν, σε περίπτωση φυγής του Κιλιάν Εμπαπέ, θέλει τον Πορτογάλο αστέρα ως αντικαταστάτη του. Ταυτόχρονα και η Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ήθελαν την επιστροφή τους. Πολλά έχουν ακουστεί, όμως ακόμα δεν υπάρχει κάτι επίσημο ή επαληθευμένος.

Φυσικά, η λίστα περιέχει και άλλους ποδοσφαιριστές, όπως ο Πάουλο Ντιμπάλα ή ο Λέον Γκορέτσκα, οι οποίοι δείχνουν πιο κοντά στην ανανέωση παρά στην αποχώρηση. Ωστόσο, αυτή η πεντάδα, μαζί με τον Εντουάρντο Καμαβινγκά, αναμένεται να μας απασχολήσουν φέτος και του χρόνου.


Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης