Sports Βusiness

Ρομέλου Λουκάκου: Ο παίκτης που ξοδεύτηκαν τα περισσότερα χρήματα για τις μεταγραφές του

Ρομέλου Λουκάκου: Ο παίκτης που ξοδεύτηκαν τα περισσότερα χρήματα για τις μεταγραφές του

Η Τσέλσι αγόρασε τον Ρομέλου Λουκάκου, 115 εκατ. €, και αυτόματα ο Βέλγος γίνεται ο παίκτης για τον οποίον οι ομάδες έχουν ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα, στο σύνολο, για να αποκτήσουν.

Ο Λουκάκου επιστρέφει στην Τσέλσι 7 χρόνια, μετά από το αντίο του. Το 2013 αγωνίστηκε ως δανεικός στην Έβερτον και την ακριβώς επόμενη σεζόν, τα «ζαχαρωτά» αγόρασαν τον Βέλγο στράικερ.

Ο Λουκάκου έχει αγωνιστεί συνολικά σε 6 ομάδες. Άντερλεχτ, Τσέλσι, Γουέστ Μπρόμ, Έβερτον, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ίντερ. Τα 115 εκατομμύρια ευρώ που ξόδεψαν οι Λονδρέζοι για να τον αποκτήσουν ήρθαν να προστεθούν και να δώσουν τον άτυπο τίτλο του παίκτη για τον οποίο έχουν δαπανηθεί τα περισσότερα χρήματα συνολικά από κάθε άλλο ποδοσφαιριστή. Το ποσό αυτό ανέρχεται στα 328 εκατομμύρια ευρώ.

Ξεπερνάει μάλιστα, τον Νεϊμάρ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Παίκτης (μετακινήσεις)

Ποσό

Ρομέλου Λουκάκου (6)

328 εκατ. €

Νεϊμάρ (2)

310 εκατ. €

Κριστιάνο Ρονάλντο (3)

230 εκατ. €

Άλβαρο Μοράτα (6)

189 εκατ. €

Άνχελ Ντι Μαρία (4)

179 εκατ. €

Αντουάν Γκριεζμάν (2)

174 εκατ. €

Ουσμάν Ντεμπελέ (2)

170 εκατ. €

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (7)

169 εκατ. €



Να σημειωθεί μάλιστα, πως για τον Νεϊμάρ είχαν δοθεί 222 εκατ. € από την Παρί Σεν Ζερμέν για να τον αποκτήσουν από την Μπαρτσελόνα το 2017. Για τον Κριστιάνο Ρονάλντο η Γιουβέντους ξόδεψε 117 εκατ. € για να τον αγοράσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης