Sports Βusiness

Premier League: Η Νιουκάστλ ουραγός στις μεταγραφές την ώρα που οι υπόλοιποι μοιράζουν… χρυσάφι!

Premier League: Η Νιουκάστλ ουραγός στις μεταγραφές την ώρα που οι υπόλοιποι μοιράζουν… χρυσάφι!

Την ώρα που 19 ομάδες, οι οποίες συμμετέχουν στην Premier League, ακολουθούν την ίδια λογική με τις μεταγραφές του, η Νιουκάστλ προσπαθεί να σώσει την… παρτίδα περιμένοντας τον Γουίλοκ

Σχετικά Άρθρα

Η έναρξη του πρωταθλήματος της Premier League βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ και τα μεταγραφικά ταμεία των ομάδων έχουν διαμορφωθεί, φτιάχνοντας μία πρώτη εικόνα για τη συνέχεια.

Ενώ κυλά η 67η ημέρα που οι σύλλογοι μπορούν να κινηθούν στην αγορά εμφανίζεται ένα ποσό της τάξεως των 900 εκατομμυρίων λιρών που έχει δαπανηθεί ώστε να πραγματοποιηθούν συνολικά 73 μετακινήσεις ποδοσφαιριστών στους νέους σταθμούς της καριέρας τους.

Ωστόσο αυτό, αφορά τους 19 από τους 20 συμμετέχοντες στο αγγλικό πρωτάθλημα. Ο προπονητής της Νιουκάστλ, Στιβ Μπρους, πριν το καλοκαίρι είχε προβλέψει ότι οι μεταγραφές στην Premier League θα κινηθούν σε ρηχά νερά, αλλά κάτι τέτοιο έγινε μόνο στην περίπτωση του κλαμπ στο οποίο βρίσκεται.

Συγκεκριμένα, η Νιουκάστλ έχει συμφωνήσει με την Άρσεναλ για την απόκτηση του Τζο Γουίλοκ έναντι 25 εκατομμυρίων λιρών. Ένα σενάριο, το οποίο παίρνει συνεχώς παράταση και καθυστερεί την ολοκλήρωση της πρώτης της μεταγραφή για τη σεζόν 2021/22.

Με αυτόν τον τρόπο βρίσκεται αρκετά πίσω στο σχεδιασμό της πορείας της με νέα πρόσωπα και απλώς «στέκεται» να παρακολουθεί τις εξελίξεις των υπόλοιπων συμμετεχόντων που αποκτούν γοργούς ρυθμούς.

Η Νόριτς με την πρόσφατη προσθήκη του Χρήστου Τζόλη, ως μεταγραφή στα εννιά εκατομμύρια λιρές από τον ΠΑΟΚ, είναι πρωτοπόρος της κατηγορίας, έχοντας στο δυναμικό της 9 νέους ποδοσφαιριστές.

Από την άλλη, η περίπτωση του Τζακ Γκρίλις, που μετέβη από την Άστον Βίλα στην Μάντσεστερ Σίτι, είναι η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος. Οι «πολίτες» έθεσαν ως στόχο τον Άγγλο διεθνή και έπειτα από διαπραγματεύσεις με τους «χωριάτες» κατέληξαν να τον ενσωματώσουν στο ρόστερ τους (100 εκατομμύρια λίρες).

Η συνθήκη αυτή ξεπερνά στο… νήμα την επιστροφή του Ρομέλου Λουκάκου στην Τσέλσι (97,5 εκατομμύρια) και αν λήξει θετικά η μετακίνηση του Χάρι Κέιν από την Τότεναμ στη Σίτι, με την τελευταία πρόταση να αφορά 150 εκατομμύρια, θα μιλάμε για ένα δίδυμο «μονοπωλίου» στην Premier League.

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης