Sports Βusiness

Adidas: Πουλάει τη Reebok έναντι 2.1 δισεκατομμυρίων ευρώ μετά από πίεση των μετόχων!

Adidas: Πουλάει τη Reebok έναντι 2.1 δισεκατομμυρίων ευρώ μετά από πίεση των μετόχων!
Η εταιρεία αθλητικής ένδυσης, Reebok, πουλήθηκε με τεράστια ζημιά στην Authentic Brands Management, αφού δεν κατάφερε γίνει ανταγωνιστική προς την αντίπαλό της, τη Nike.
Η Adidas πουλά τη Reebok στην αμερικανική εταιρεία διαχείρισης μεγάλων επωνυμιών, Authentic Brands Group, μέσω ενός deal που θα αγγίξει μέχρι και τα και 2,1 δισευρώ, καθώς η γερμανική εταιρεία αθλητικής ένδυσης επικεντρώνεται στα του οίκου της, μετά από πίεση των μετόχων. 
 
Η Reebok αγοράστηκε έναντι 3,1 δισευρώ το 2006. Υπήρξε μία τεράστια συμφωνία με στόχο να βοηθήσει την Adidas να αντιμετωπίσει το αντίπαλο δέος, τη Nike, χωρίς, ωστόσο, να καταφέρει να φτάσει στις «χρυσές» εποχές που βίωσε στα '80s.
 
«Είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την ABG και είμαστε δεσμευμένοι να διατηρήσουμε την ακεραιότητα, την καινοτομία και τις αξίες της Reebok», δήλωσε ο Jamie Salter, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.
 
Η ABG έχει αγοράσει αρκετές πτωχευμένες εταιρείες, όπως η Barneys New York και η Brooks Brothers, ενώ παράλληλα, της ανήκει το παγκόσμιας εμβέλειας περιοδικό, Sports illustrated.
 
Η Reebok βρίσκεται επίσημα σε δεινή οικονομική θέση από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, μετά από μια δεκαετία προσπαθειών της Adidas να αναβιώσει τη  αίγλη του brand.
 
«Μετά από χρόνια δυσκολιών και απογοητεύσεων, η Adidas επέλεξε να εξαργυρώσει τη Reebok και να επικεντρωθεί στο δικό της υλικό. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Adidas πουλάει τη Reebok για πολύ λιγότερα από όσα πλήρωσε για αυτήν κάποτε», ανέφερε ο Neil Saunders, διευθύνων σύμβουλος της GlobalData. 
Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως η επιτυχημένη απόπειρα της ABG να αναβιώσει επωνυμίες όπως η Aeropostale, εγγυάται πως και η Reebok βρίσκεται, πλέον, σε καλά χέρια. 
 
Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης