Sports Βusiness

Σουόνσι: Δεκαετής συμφωνία για την ονομασία του γηπέδου με τοπικό άρωμα!

Σουόνσι: Δεκαετής συμφωνία για την ονομασία του γηπέδου με τοπικό άρωμα!

Ο αγγλικός σύλλογος επέλεξε, ανάμεσα από πολλές επιλογές, το Swansea.com ως τον νέο της χορηγό του γηπέδου της.

Σχετικά Άρθρα

Το Liberty Stadium, το σπίτι της Σουόνσι και της ομάδας ράγκμπι Ospreys θα αλλάξει ταυτότητα για πρώτη φορά από το 2005, δηλαδή από τότε που άνοιξε! Αιτία στέκεται η δεκαετής συμφωνία δικαιωμάτων ονομασίας για το γήπεδο με το Swansea.com, το οποίο πλέον θα ονομάζεται Swansea.com Stadium.

Η αλλαγή του ονόματος γίνεται με άμεσες διαδικασίες. Ο νέος χορηγός είναι μια εμπορική εταιρεία με έδρα την ουαλική πόλη η οποία έχει αρκετές επενδύσεις σε διάφορους τομείς όπως ταξίδια, φιλοξενία, ακίνητα και αθλήματα.

Πολλές από τις επιχειρήσεις της εταιρίας έχουν εμπλακεί με την ποδοσφαιρική ομάδα, τις τελευταίες δύο δεκαετίες και πλέον. Η μεταξύ τους ιστορία ξεκίνησε με τη χορηγία ενός σταντ στο γήπεδο του συλλόγου το 1998 Vetch Field, μέχρι να εμφανιστεί στο μπροστινό μέρος της φανέλας της ομάδας από το 2001 έως το 2009.

Η ομάδα δήλωσε ότι η επιδίωξη ενός νέου χορηγικού παρτενέρ για τα δικαιώματα της ονομασίας έχει εξεταστεί εκτενώς από τότε που ο σύλλογος συμφώνησε με το Συμβούλιο του Σουόνσι να αναλάβει μίσθωση 37 ετών για το γήπεδο τον Φεβρουάριο του 2018, έχοντας στόχο την εμπορική ανάπτυξη του συλλόγου.

Τόνισε επίσης ότι τόσο ο υποβιβασμός της στην Premiership στο τέλος της σεζόν 2017-18 όσο και ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην πρόκληση του να βρεθεί η σωστή μάρκα που ευθυγραμμιστεί με τον σύλλογο και το γήπεδο. Οι εγκαταστάσεις είναι γνωστές μέχρι και σήμερα ως Liberty Stadium, στο πλαίσιο συμφωνίας με την Liberty Properties.

Παράλληλα αναφέρεται πως ο σύλλογος αποφάσισε να προτιμήσει μια τοπική εταιρία έχοντας λάβει ενδιαφέρον για τα δικαιώματα ονομασίας από «αρκετές παγκόσμιες επιχειρήσεις». Μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται εκείνες στους τομείς των ταξιδιών, τυχερών παιχνιδιών και κρυπτονομισμάτων, ενώ πρόσθεσε ότι η νέα δεκαετής συμφωνία εγγυάται επταψήφιο ποσό για το σύλλογο!

Η επικεφαλής στο εμπορικό τμήμα της Σουόνσι, Ρεμπέκα Έντουαρντς-Σίμονς, δήλωσε από πλευράς της ότι κύρια εστίαση του κλαμπ ήταν να οδηγηθεί στην εμπορική μακροζωία και να συνεχίζει η οικονομική του ευημερία και στο μέλλον.  

Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης