Sports Βusiness

Liberty Media: Δυσθεώρητα έσοδα ύψους 2.88 δισ. δολαρίων μέσα σε ένα τρίμηνο

Liberty Media: Δυσθεώρητα έσοδα ύψους 2.88 δισ. δολαρίων μέσα σε ένα τρίμηνο
Αύξηση κερδών και για τα τρία πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της αμερικανικής εταιρείας.
Σχετικά Άρθρα

Έσοδα-ρεκόρ για το δεύτερο τρίμηνο της σεζόν σημείωσε η αμερικανική εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, η Liberty Media ανακοίνωσε πως έβαλε στα ταμεία της 2.88 δισ. δολάρια, αυξάνοντας τα κέρδη της κατά 970 εκατομμύρια συγκριτικά με το πρώτο τέταρτο του έτους.

Η εταιρία που δημιουργήθηκε πριν από 30 χρόνια, αγόρασε τα δικαιώματα της Formula 1 από τη CVC το 2017 έναντι 4.6 δισ. δολαρίων. Η… κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού προσπαθούσε να διαρκώς να βελτιώσει το προϊόν της, είτε αλλάζοντας το format των κατακτητριών δοκιμών (προσθήκη Sprint Race), είτε εξασφαλίζοντας νέες χορηγίες (συνεργασία με το Crypto.com για 100 εκ. δολάρια).

Η… νέα Formula 1 έφερε έσοδα στη Liberty ύψους 501 εκ. δολαρίων, σημειώνοντας τεράστια αύξηση αν αναλογιστεί κανείς τα 180 εκατομμύρια του πρώτου φετινού τριμήνου ή τα 24 εκατομμύρια που προσέφερε στο αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Η Liberty Media είναι επίσης η ιδιοκτήτρια των Atlanta Braves. Η ομάδα που έχει ως General Manager τον Ελληνοκαναδό, Alex Anthopoulos, είχε τη μεγαλύτερη μέση επισκεψιμότητα στο αμερικανικό πρωτάθλημα του μπέιζμπολ, σημειώνοντας κέρδη που έφτασαν τα 216 εκατ. δολάρια.

Η κύρια πηγή εσόδων της δεν είναι άλλη από τη ραδιοτηλεοπτική εταιρεία, Sirius XM, που προβάλει μια τεράστια γκάμα αθλητικών προγραμμάτων. Η Liberty έχει το 78.1 % των μετοχών που ισοδυναμεί με κέρδη ύψους 2.16 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης