Sports Βusiness

Rugby: Κύκλος συζητήσεων για επενδύσεις από την CVC Capital

Rugby: Κύκλος συζητήσεων για επενδύσεις από την CVC Capital
Εταιρεία με έντονη επενδυτική δραστηριότητα και στη χώρα μας είναι κοντά σε συμφωνία την Word Rugby.
Σχετικά Άρθρα

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Rugby αναζητά νέους χορηγούς με στόχο να χρηματοδοτήσει το πρωτοεμφανιζόμενο τουρνουά γυναικείου rugby, αλλά και εκδηλώσεις που δεν συμπεριλαμβάνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σε προχωρημένο επίπεδο φαίνεται να είναι οι συζητήσεις με την CVC Capital, που είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο. Μάλιστα έχει δραστηριοποιηθεί και στη χώρα μας, αφού -μεταξύ άλλων- στην τελευταία τετραετία έχει επενδύσει τουλάχιστον 600 εκατομμύρια στην ιδιωτική υγεία και συγκεκριμένα στα Metropolitan, ΙΑΣΩ, και ΥΓΕΙΑ.

Οι διαπραγματεύσεις της με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Rugby γίνονται υπό την αυστηρή επιτήρηση τραπεζιτών τόσο από την Jefferies Group, όσο και από την Rothschild. Ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η CVC Capital δραστηριοποιείται στο χώρο του αθλητισμού.

Το 2020 είχε αγοράσει το 28% των μετοχών του United Rugby Championship έναντι 169 εκατομμυρίων δολαρίων, τον περασμένο Φεβρουάριο επένδυσε 300 εκ. στην Διεθνή Ομοσπονδία Volley, ενώ τον Μάρτιο εξαγόρασε το 14% του Six Nations Rugby, αξίας 509 εκατομμυρίων δολαρίων. Παράλληλα, συζητά με τις ATP και WTA για επενδύσεις στο τένις που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 600 εκατομμύρια.

Τέλος, ενδιαφέρον για πιθανή συνεργασία με την Ομοσπονδία Rugby δεν έχει εκφράσει μόνο η CVC Capital, αφού και η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Kohlberg Kravis Roberts (KKR & Co. Inc.) φαίνεται πως εξετάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης