Sports Βusiness

H Orange ανανέωσε τη συμφωνία της για LaLiga και Champions League στα 300 εκατομμύρια

H Orange ανανέωσε τη συμφωνία της για LaLiga και Champions League στα 300 εκατομμύρια
Η συμφωνία μεταξύ της Orange TV και της Telefonica, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ξεπέρασε τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

H Ισπανική εταιρία τηλεπικοινωνιών, Orange, εξασφάλισε και ανανέωσε την συμφωνία της με την Telefonica για τα τηλεοπτικά δικαιώματα προβολής του Ισπανικού Πρωταθλήματος (LaLiga), καθώς και με την UEFA για την προβολή όλων των Κυπέλλων Ευρώπης.

O διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, δήλωσε ότι η συμφωνία θα κοστίσει περίπου όσο και η προηγούμενη σύμβαση, της οποίας το ποσό ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Η Telefonica έχει τα δικαιώματα προβολής του UEFA Champions League και Europa League για τις επόμενες τρείς σεζόν (2021-22 έως 2023-24). Στα δικαιώματα αυτά περιλαμβάνεται και η νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA, Europa Conference League.

Βάση των κανόνων της Ισπανικής Επιτροπής Ανταγωνισμού, η Telefonica, υποχρεούται να μοιραστεί το βασικό της αθλητικό περιεχόμενο και με άλλα κανάλια. Ο κανόνας αυτός περιλαμβάνει την LaLiga, το UEFA Champions League, την Formula 1 και το MotoGP.

Η Telefonica προσπάθησε, μέσω διαβουλεύσεων, να πείσει την επιτροπή να καταργήσει τον συγκεκριμένο κανόνα. Η επιτροπή, όμως, επεσήμανε πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί μέχρι το 2023, ημερομηνία δηλαδή που λήγει η σύμβαση της Telefonica.

Το κόστος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ορίζεται  από τον αριθμό των συνδρομητών της  εκάστοτε ιδιωτικής τηλεόρασης.

Η Orange αποτελεί ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους τηλεοπτικού υλικού και όχι μόνο. Εκτός από το κομμάτι της τηλεόρασης (Orange TV),  διαθέτει online επιλογές με πολλές παροχές και μεγάλες γκάμες ταινιών, κινητές συσκευές, καθώς και παροχές τηλεπικοινωνίας.

Στα τέλη του Μαρτίου (2021), η Orange είχε πάνω από 700.000 συνδρομητές.

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης