Sports Βusiness

NBA Draft: Οι χορηγίες που έχουν ήδη υπογράψει τα μεγαλύτερα ταλέντα του 2021

NBA Draft: Οι χορηγίες που έχουν ήδη υπογράψει τα μεγαλύτερα ταλέντα του 2021

Δεκάδες μεγαλοεταιρίες πρόλαβαν να εξασφαλίσουν την υπογραφή των κορυφαίων ταλέντων της χρονιάς πριν καν διεξαχθεί το Draft του 2021.

Σχετικά Άρθρα

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής γνωστοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα οι επιλογές του φετινού Draft του NBA. Εξαιρώντας το αγωνιστικό κομμάτι, η εμπορική αξία των περισσότερων εκ των 60 παικτών αναμένεται να αυξηθεί, ωστόσο, τα κορυφαία ονόματα δεν περίμεναν τη μέρα της επιλογής για να υπογράψουν τις πρώτες χορηγικές συνεργασίες της καριέρας τους.

Πολλοί είχαν εντοπίσει εξαρχής το ταλέντο του Cade Cunningham, χρίζοντας τον φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης του Draft από την προηγούμενη σεζόν. Η Nike τον ενέταξε στο δυναμικό της πριν καν προλάβει να γίνει κάτοικος Detroit, ενώ η δημοτικότητα του είχε προκαλέσει ήδη το ενδιαφέρον πολλών εταιρικών που ήθελαν να συνεργαστούν μαζί του. Ο 19χρονος point guard από τα κολεγιακά του χρόνια είχε εξασφαλίσει χορηγίες με εταιρείες κρυπτονομισμάτων, fast food και ενεργειακών ποτών.

Ο Jonathan Kuminga, 7η επιλογή από τους Golden State Warriors, είχε επίσης υπογράψει με τη Nike πριν την ημέρα του Draft, ενώ τους Jalen Green (Νο.2 από τους Houston Rockets), Evan Mobley (No.3 από τους Cleveland Cavaliers) και Jalen Suggs (Νο.5 από τους Orlando Magic) κατάφερε να προσεγγίσει επιτυχημένα η Addidas.


Μάλιστα, στον πρώην ηγέτη του Πανεπιστημίου του Gonzaga είναι απαραίτητο να γίνει ειδική αναφορά, αφού έχει χτίσει από τώρα ένα πολύ ισχυρό group χορηγιών με εταιρείες-κολοσσούς. Στο πλευρό του 20χρονου guard από τη Μινεσότα βρίσκονται ήδη οι Chipotle, Wells Fargo, AT&T, 2K Sports, Gatorade, Hugo Boss, New Era, και Wilson, που έγινε από πέρυσι ο επίσημος προμηθευτής του NBA αντικαθιστώντας τη Spalding.

Όπως γίνεται κατανοητό, η διαδικασία επιλογής των κορυφαίων ταλέντων του ΝΒΑ απόκτα όλο και μεγαλύτερη εμπορική αξία τα τελευταία χρόνια. Το συμβόλαιο με το ESPN που αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα (αξίας 24 δισ. δολαρίων) λήγει το 2025 και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επόμενη συμφωνία είναι πιθανό να ξεπεράσει τα 75 δισεκατομμύρια δολάρια.


Πάνος Σταμούλης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης