Sports Βusiness

Το νέο μοντέλο διαπραγματεύσεων της Ρεάλ Μαδρίτης και η επιρροή του από τον Εμπαπέ

Το νέο μοντέλο διαπραγματεύσεων της Ρεάλ Μαδρίτης και η επιρροή του από τον Εμπαπέ

Οι «μερένχες», μέσα στις οικονομικές δυσκολίες της πανδημίας, βρήκαν έναν νέο τρόπο για να αποκτούν κορυφαίους ποδοσφαιριστές

Σχετικά Άρθρα
Ο κορωνοϊός προκάλεσε πολλά προβλήματα στον ποδοσφαιρικό κόσμο. Ειδικά στα κορυφαία κλαμπ του πλανήτη, οι οικονομικές πληγές είναι ορατές και μεγάλες. Τα χρέη έχουν φτάσει σε ένα εξωπραγματικό βαθμό, με αποτέλεσμα να ψάχνουν νέους τρόπους για να ενισχυθούν και να κρατηθούν σε υψηλό επίπεδο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία από αυτές. Οι «μερένχες» έχουν αποδυναμωθεί αρκετά, ειδικά με τις αποχωρήσεις των Ραφαέλ Βαράν και Σέρχιο Ράμος, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να έχει δηλώσει πως δεν θα γίνει καμία άλλη μεταγραφή το φετινό καλοκαίρι. Ωστόσο, ο σχεδιασμός για το επόμενο καλοκαίρι έχει ξεκινήσει ήδη.

Το όνομα του Κιλιάν Εμπαπέ είναι πρώτο για την ενίσχυση του ρόστερ και το γεγονός πως μένει ελεύθερος το 2022, κάνει την περίπτωσή του ακόμη πιο ελκυστική. Όμως, η Ρεάλ είναι έτοιμη να κάνει κάτι ώστε να τον «κλειδώσει» από τώρα, ακόμα και αν πρέπει αν δώσει ένα ποσό.

Το πείσμα της Παρί Σεν Ζερμέν για να μην βγει… χαμένη!

Ο Γάλλος αστέρας έχει κάνει γνωστό πως θέλει να αποχωρήσει από το Παρίσι. Είτε αυτό γίνει φέτος, είτε του χρόνου. Το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2022 και ο μόνος τρόπος για να βάλει χρήματα στα ταμεία της Παρί, είναι να αποχωρήσει μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Φυσικά, τα λεφτά δεν θα είναι όσο η πραγματική του αξία αλλά θα είναι καλύτερα από το να φύγει ελεύθερος.

Ο γαλλικός σύλλογος θέλει να κάνει τα πάντα για να μην βγει χαμένος. Για αυτό προσπαθεί τον πείσει να υπογράψει νέο συμβόλαιο για δύο λόγους. Ο ένας, είναι φυσικά για να τον κρατήσει και μαζί του, να φτάσει μέχρι και την κατάκτηση του Champions League. Ο άλλος, εφόσον ο νεαρός άσος δεν θέλει να παραμείνει, είναι να πωληθεί με ένα μεγάλο ποσό.

Αυτό το κόστος, μπορεί να αποτελέσει και ρεκόρ στην ιστορία του ποδοσφαίρου και να ξεπεράσει αυτό του Νεϊμάρ (222 εκατ. ευρώ). Να θυμίσουμε, πως η αγορά του 22χρονου εξτρέμ, κόστισε 180 εκατ. ευρώ στους Παριζιάνους όταν αποκτήθηκε το 2018. Οπότε, σίγουρα η τιμή που θα πωληθεί, δεν είναι μικρότερη από αυτό.

Η Ρεάλ πάει όπως με… Αλάμπα!

Φυσικά, είναι εύκολα αντιληπτό, πως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπορεί να αγγίξει τις οικονομικές απαιτήσεις της Παρί. Ακόμα και τώρα, η περίπτωση να δοθούν πάνω από 150 εκατ. ευρώ, είναι κάτι αδιανόητο με βάση τα χρέη που υπάρχουν. Για αυτόν τον λόγο, οι «μερένχες» θέλουν να φροντίσουν πως ο Γάλλος ποδοσφαιριστής να μην ανανεώσει.

Για να συμβεί αυτό, πρέπει να δοθεί ένα… δέλεαρ στον διεθνή εξτρέμ. Μία… επανάληψη της υπόθεση του Ντάβιντ Αλάμπα. Ο Αυστριακός αμυντικός, για να μην ανανεώσει με την Μπάγερν Μονάχου, είδε τη Ρεάλ να του τάζει το ποσό των 17,7 εκατ. λιρών ως… μπόνους. Με αυτό τον τρόπο, ο διεθνής στόπερ απάντησε αρνητικά στους Γερμανούς για να υπογράψει ως ελεύθερος στους «μερένχες».

Το ίδιο πάει να συμβεί και με τον Κιλιάν Εμπαπέ. Αυτή τη φορά, οι Μαδριλένοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν συνολικά 50 εκατ. ευρώ (!) προκειμένου να μείνει στα σίγουρα ελεύθερος το επόμενο καλοκαίρι ο ποδοσφαιριστής. Ταυτόχρονα, κλείνει στο 100% έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της Ευρώπης, με πολύ χαμηλό κόστος. Παράλληλα, ακόμα και να μην ανανέωνε από μόνος του, θα δεχόταν προτάσεις από όλα τα κορυφαία κλαμπ, κάτι που δεν θα συμβεί αφού θα έχει προσύμφωνο με την Παρί.

Στην περίπτωση, που το συγκεκριμένο deal, πετύχει, θα είναι μία τεράστια μεταγραφή για την Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και η επιβεβαίωση, πως ο νέος τρόπος της, θα κάνει όντως την διαφορά.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης