Sports Βusiness

MLS, NWSL: Οι επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων στο Αμερικανικό ποδόσφαιρο κορυφώνονται

MLS, NWSL: Οι επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων στο Αμερικανικό ποδόσφαιρο κορυφώνονται
Ρέει άφθονο το χρήμα στις Ηνωμένες Πολιτείες...
Σχετικά Άρθρα

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για μεγάλες επενδύσεις στο Αμερικανικό ποδόσφαιρο και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία.

Όπως γνωστοποιήθηκε επίσημα, μια από τις πλουσιότερες οικογένειες της χώρας, η Wilf family (σ.σ. στην οποία ανήκει η ομάδα Minnesota Vikings του NFL), έχει ολοκληρώσει την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Orlando City SC, αλλά και του Γυναικείου τμήματος της, Orlando Pride.

Πολλές λεπτομέρειες για τη συμφωνία δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο αυτό που έχει διαρρεύσει είναι πως το οικονομικό deal φτάνει ως και τα 381 εκατομμύρια ευρώ! Επιπλέον, η οικογένεια DeVos -στην οποία ανήκουν οι Orlando Magic του NBA- αναμένεται και εκείνη να συμμετέχει στο μεγαλεπήβολο project, ως μειοψηφία βέβαια στο μετοχικό σχήμα.

Orlando players celebrate after a Sydney Leroux goal during the Washington Spirit at Orlando Pride NWLS soccer game at Exploria Stadium in Orlando on Wednesday, April 21, 2021. (Stephen M. Dowell/Orlando Sentinel)

Ωστόσο, η οικογένεια Wilf, δεν μόνο εκείνη που επενδύει το τελευταίο διάστημα στο MLS. Ο επιχειρηματίας Ted Sigal αγόρασε για 339 εκατομμύρια ευρώ του Houston Dynamo, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο ο Dell Loy Hansen, ιδιοκτήτης της Real Salt Lake, πούλησε τη Γυναικεία ομάδα Utah Royals FC, σε ένα γκρουπ επιχειρηματιών, που μετέφεραν το σύλλογο στο Κάνσας.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η αξία των ομάδων του MLS ολοένα και αυξάνεται (σ.σ. μόνο οι DC United και LAFC κοστολογούνται πάνω από 594 εκατ. ευρώ) και οι επενδύσεις αναμένεται να συνεχιστούν.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης