Sports Βusiness

Παρέμβαση του Πορτογάλου εισαγγελέα για τη μεταγραφή του Μιλιτάο στη Ρεάλ Μαδρίτης από την Πόρτο το 2019!

Παρέμβαση του Πορτογάλου εισαγγελέα για τη μεταγραφή του Μιλιτάο στη Ρεάλ Μαδρίτης από την Πόρτο το 2019!

Η μεταγραφή του Έντερ Μιλιτάο από την Πόρτο στη Ρεάλ Μαδρίτης το 2019 βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» των πορτογαλικών αρχών για τις προμήθειες προς τρίτα πρόσωπα.

Σχετικά Άρθρα

Με κάθε επισημότητα ανακοινώθηκε πως η Εισαγγελία της Πορτογαλίας ξεκινά έρευνα για τα 9,72 εκατομμύρια της μεταγραφής του Μιλιτάο στη Ρεάλ Μαδρίτης που κατέληξαν στους μάνατζερ που ενεπλάκησαν στην ολοκλήρωση του deal έναντι 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός είχε μετακινηθεί από τη Σάο Πάολο στην Πόρτο έναν χρόνο νωρίτερα, με την τότε πρωταθλήτρια Πορτογαλίας να καταβάλει 8,5 εκατομμύρια για να αποκτήσει το 90% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. Οι «Μερένχες» πλήρωσαν για το πλήρες πακέτο του παίκτη, με τους «Δράκους» να βάζουν στα ταμεία τους 38,16 ως καθαρό κέρδος.

Σύμφωνα με τα πορτογαλικά ρεπορτάζ, το 20% του κέρδους της Πόρτο κατέληξε σε δύο πρόσωπα: τον Τζιουλιάνο Μπερτολούτσι και τον Μπρούνο Μασέντο, που είναι αμφότεροι μάνατζερ ποδοσφαιριστών.

Μετά τη σύλληψη του τελευταίου ως εμπλεκόμενου στο οικονομικό σκάνδαλο που ξέσπασε στην ιβηρική χώρα και οδήγησε τον πρόεδρο της Μπενφίκα, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, σε παραίτηση, το συγκεκριμένο ποσό τέθηκε υπό περαιτέρω διερεύνηση.  

Παράλληλα, στο επίκεντρο των ερευνών της εισαγγελίας βρίσκεται ακόμη ένα πρόσωπο στενά συνδεδεμένο με τον Έντερ Μιλιτάο: ο Πέδρο Πίνιο. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία-στενό συνεργάτη του προέδρου της Πόρτο, Χόρχε Νούνο Πίντο ντα Κόστα, αλλά και του γιου του, Αλεξάντρε.

Το ζήτημα έχει αποκτήσει μεγάλες διαστάσεις εντός και εκτός πορτογαλικών συνόρων. Πλέον, αναμένεται να φανεί αν αυτή η ανώνυμη καταγγελία -που υποστήριξε πως ένα μεγάλο μέρος των προμηθειών προοριζόταν για το χρηματισμό ποδοσφαιριστών και διαιτητών- θα έχει συνέπειες και σε άλλα πρόσωπα, με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο, να έχει δηλώσει πως δεν κινδυνεύει από τις εξελίξεις της υπόθεσεις.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης