Sports Βusiness

Rory McIlroy: Ο όμιλος του επενδύει 10 εκατομμύρια δολάρια στο mini-golf

Rory McIlroy: Ο όμιλος του επενδύει 10 εκατομμύρια δολάρια στο mini-golf
Σπουδαία επιχειρηματική κίνηση από το 32χρονο που επενδύει σε μια άκρως αναπτυσσόμενη βιομηχανία.
Σχετικά Άρθρα
Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής σε Major τουρνουά του golf, Rory McIlroy, αποφάσισε να ακολουθήσει την τάση της εποχής χρηματοδοτώντας με 10 εκατομμύρια την Puttery, εταιρία με τριετές πλάνο προώθησης του mini-golf σε εσωτερικούς χώρους.

Η Symphony Ventures, που ανήκει στον όμιλο του McIlroy, εξαγόρασε το 10% των δικαιωμάτων για κάθε event που θα διοργανώνει η Puttery. Το Ντάλας και η Σάρλοτ αναμένεται να είναι οι δύο πρώτες πόλεις που θα υποδεχτούν το project.

Το mini-golf αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές τα τελευταία χρόνια. Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει η πιο γνωστή πίστα του κόσμου, αλλά σύντομα αντίστοιχη εμπειρία θα μπορούν να απολαμβάνουν τόσο η Ουάσιγκτον, όσο και η Νέα Υόρκη, μετά τη χρηματοδότηση 20 εκατομμυρίων δολαρίων από την Cain International, εταιρία που δραστηριοποιείται με ακίνητη περιουσία.

Περισσότεροι από 130 εκατομμύρια παίκτες ετησίως ασχολούνται με το mini-golf, ενώ οι συνολικές εισπράξεις της βιομηχανίας ξεπερνούν το 1 δισ. δολάρια στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Ο Rory McIlroy ήταν… συμπαίκτης όσων χρηματοδότησαν πέρυσι την Whoop (εταιρία που προσφέρει διαδικτυακές συμβουλές υγείας και fitness) με 100 εκ. δολάρια. Το 2017 είχε υπογράψει με τον κατασκευαστή εξοπλισμού golf, TaylorMade, συμφωνία για τα επόμενα 10 έτη με απολαβές που έφταναν τα 100 εκ. Το πιο κερδοφόρο deal της ζωής αφορά τη συνεργασία του με τη Nike (2013), τότε ο λογαριασμός του 32χρονου Βορειοϊρλανδού πλούτισε κατά 200 εκατομμύρια δολάρια.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης