Sports Βusiness

Από τον Μπεστ στον Καντονά: Aυτοί που από το χορτάρι κατέληξαν στη φυλακή

Από τον Μπεστ στον Καντονά: Aυτοί που από το χορτάρι κατέληξαν στη φυλακή
Από τους αγωνιστικούς χώρους, μέσα στη φυλακή. Οι ποδοσφαιριστές που υπέπεσαν σε σφάλμα και τιμωρήθηκαν…

Έχουμε συνηθίσει να ακούμε ειδήσεις για ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν… ανήσυχη εξωγηπεδική ζωή.

Ωστόσο, εκτός από τον εθισμό στο αλκοόλ και στον τζόγο, έχουμε παραδείγματα αθλητών που βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Το «ΒΝ Sports» εντόπισε τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα και σας τα παρουσιάζει.`

best-prison.jpeg

Τζορτζ Μπεστ

Πρόκειται για μιας από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες στο χώρο του ποδοσφαίρου, έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, όσο ταλέντο τον διακατείχε, άλλο τόσο η εξωγηπεδική του ζωή μπορεί να θεωρηθεί κάκιστη.

Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζορτζ Μπεστ έχει συλληφθεί στο παρελθόν επειδή οδηγούσε μεθυσμένος, αλλά και για παρενόχληση ενός ανήλικου κοριτσιού, για την οποία κατηγορία, όμως, εν τέλει απαλλάχθηκε. Ακόμη, λόγω του ότι προσέβαλε έναν αστυνομικό, τιμωρηθήθηκε με ποινή φυλάκισης τριών μηνών.

Ντιν Σάουντερς

Ο δεύτερος που συναντάμε στη λίστα μας είναι ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, Ντιν Σάουντερς. Βρέθηκε στη φυλακή για 10 μήνες, διότι αρνήθηκε να υποβληθεί από αστυνομικούς -οι οποίοι τον σταμάτησαν- σε αλκοτέστ, για να διαπιστωθεί αν βρίσκεται ή όχι υπό την επήρεια μέθης.

Ο Σάουντερς αγωνίστηκε 75 φορές ως αρχηγός της Ουαλίας, ενώ έπαιξε και για τις Άστον Βίλα και Ντέρμπι Κάουντι.

dean-saunders.jpeg

Ίαν Ράιτ

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που μπήκαν φυλακή είναι ο Ίαν Ράιτ, ο οποίος μάλιστα έχει μιλήσει ανοικτά για την περιπέτειά του αυτή, αναφέροντας πως αποτέλεσε μια ιδιαίτερα διδακτική εμπειρία.

«Είπα στον εαυτό μου πως δεν πρόκειται να βρεθώ ποτέ ξανά σε ένα τέτοιο μέρος. Αποφάσισα πως από τη ημέρα που αποφυλακίστηκα και μετά θα έκανα πάντα το σωστό», είχε αναφέρει άλλοτε ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ.

Ο 57χρονος είχε βρεθεί πίσω από τα κάγκελα, διότι στα 19 του αρνήθηκε να πληρώσει τις κλήσεις που δέχθηκε για παραβάσεις με το αυτοκίνητο και συνεπώς πέρασε για δυο εβδομάδες το 1982 στις φυλακές του Chelmsford.

Τζόι Μπάρτον

Το Μάιο του 2008 ο Τζόι Μπάρτον -που ποτέ δεν φημιζόταν για τον ήρεμο χαρακτήρα του- πέρασε 74 μέρες στη φυλακή.

O τότε παίκτης της Νιούκαστλ ενεπλάκη σε ένα επεισόδιο στο κέντρο του Λίβερπουλ και κρίθηκε ένοχος για βιαιοπραγία και συμπλοκή και συνεπώς πέρασε πίσω από τα σίδερα.

adam-johnson-mug-shot.jpg

Άνταμ Τζόνσον

Μια από τις χειρότερες περιπτώσεις που συναντάμε στη λίστα μας είναι ο Άνταμ Τζόνσον. Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής των Μάντσεστερ Σίτι και Σάντερλαντ αποδείχθηκε ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου, καθώς διαπιστώθηκε πως είχε προβεί σε ερωτικές πράξεις με ένα 15χρονο κορίτσι το 2016.

Η Σάντερλαντ τον αποδέσμευσε με συνοπτικές διαδικασίες και η καριέρα του τελείωσε οριστικά. Στη φυλακή πέρασε 3 χρόνια.

duncun-ferguson.png

Ντάνκαν Φέρκγιουσον

Ο πρώην άσος της Έβερτον, Ντάνκαν Φέργκιουσον έχει παραδεχθεί πως το γεγονός ότι πέρασε αρκετά χρόνια της ζωής του μέσα στα μπαρ, του κόστισε πολλά. Ο Φέργκιουσον βρέθηκε στη φυλακή της Glasgow’s Barlinnie για 44 μέρες, διότι έριξε κουτουλιά στον Τζον Μακστέι της Raith Rovers το 1995.

Ο Φέργκιουσον -που τότε αγωνιζόταν στους Rangers- έγινε ο πρώτος βρετανός ποδοσφαιριστής που βρέθηκε στη φυλακή, εξαιτίας μιας ενέργειας του εντός αγωνιστικού χώρου.

Ερίκ Καντονά

Και κλείνουμε με το… «καλύτερο» δυνατό παράδειγμα. Αυτό του Ερίκ Καντονά. Άπαντες γνωρίζουν ή έχουν δει το περιστατικό, όπου ο «θρύλος» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κλώτσησε έναν οπαδό, δευτερόλεπτα μόλις είχε αποβληθεί από το διαιτητή στο ματς με την Κρίσταλ Πάλας.

Τιμωρήθηκε με δυο εβδομάδες φυλάκισης, ωστόσο πέρασε στο κελί μόνο τρεις ώρες και αφέθηκε ελεύθερος, πληρώνοντας την εγγύηση.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης