Sports Βusiness

Kevin Durant: Ο… MVP του επιχειρείν και οι δεκάδες εξωγηπεδικές κερδοφόρες δραστηριότητες του

Kevin Durant: Ο… MVP του επιχειρείν και οι δεκάδες εξωγηπεδικές κερδοφόρες δραστηριότητες του
Ο Durant δεν είναι απλά ένας υπερταλαντούχος μπασκετμπολίστας, αλλά και -εκ του αποτελέσματος- ένας άριστος γνώστης της αγοράς.
 
Σχετικά Άρθρα
Για τους λάτρεις του ΝΒΑ ο «KD» βρίσκεται μεταξύ των πιο πηγαίων σκόρερ που είδε ποτέ το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ, αποτελώντας παράλληλα έναν από τους καλύτερους παίκτες της γενιάς του. Ωστόσο, οι αρετές του Kevin Durant δεν περιορίζονται εντός του παρκέ, αφού είναι ένας από τους πιο δραστήριους αθλητές στον κλάδο των επιχειρήσεων
 
O «Durantula» έχει ιδρύσει μαζί με τον manager και συνεργάτη του, Rich Kleiman, τη δική του εταιρία που λέγεται Thirty-Five Ventures. Το όνομα της είναι εμπνευσμένο από το αγαπημένο του νούμερο (35) που φορούσε τόσο στο κολέγιο, όσο και στις θητείες του σε Thunder και Warriors. Μέσω αυτής χρηματοδοτεί τουλάχιστον 40 επιχειρήσεις, με το Forbes να αναφέρει ότι το συνολικό κόστος φτάνει τα 15 εκατομμύρια δολάρια.
 Kevin-Durant-Rich-Kleiman.jpg
Με την Thirty-Five Ventures δεν δραστηριοποιείται σε κάποιο συγκεκριμένο επιχειρηματικό πεδίο, αφού έχει επενδύσει σε εταιρίες που ασχολούνται με την ιατρική κάνναβη, το service αυτοκινήτων (Yoshi), τα drones (Skydio), την τεχνολογία (CerraCap Ventures), τη διαδικτυακή αποθήκευση δεδομένων (Rubrik), τις ιδιωτικές πτήσεις charter (JetSmarter), το delivery (Postmates), τα μικρο-δάνεια (Acorns), το online chatting (Hugging Face) και τη δημιουργία fitness εξοπλισμού (Whoop).
 
Το επιχειρηματικό του δαιμόνιο δεν θα μπορούσε να απέχει από το χώρο του αθλητισμού. Ο 32χρονος super star έχει επενδύσει στην Overtime, εφαρμογή που ξεχωρίζει τις καλύτερες στιγμές από το πρωτάθλημα λυκείων στις ΗΠΑ, ενώ πρόσφατα έγινε μέτοχος και στην Philadelphia Union, ομάδα ποδοσφαίρου του MLS.
 
Ιδιαίτερη προτίμηση φαίνεται πως έχει και στην εστίαση, με την Pieology (πιτσαρία) να αποτελεί ξεχωριστό παράδειγμα. Ωστόσο, μια από τις πιο κερδοφόρες κινήσεις του αφορά την Postmates, την οποία ο ίδιος προμόταρε παριστάνοντας τον διανομέα στο διαφημιστικό της σποτ. Το 2016 είχε στηρίξει την startup εταιρία με 1 εκατομμύριο δολάρια. Η πιθανή ανάμειξη της Uber με την Postmates, εκτοξεύει την αξία της στα 2.6 δισ. με την αρχική επένδυση του Durant να αναμένεται να δεκαπενταπλασιαστεί.

  
Ο Kevin Durant έχει ήδη εξασφαλίσει το βραβείο του πολυτιμότερου… businessman, αφού υπολογίζεται πως τα έσοδα από τις εξωγηπεδικές του ασχολίες φτάνουν τα 40 εκατομμύρια ετησίως, ενώ αντίστοιχο ποσό λαμβάνει και από τους χορηγούς του. Υπενθυμίζεται, ότι τη σεζόν 2019-2020 υπέγραψε με τους Brooklyn Nets συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με συνολικές απολαβές που ξεπερνούν τα 164 εκατομμύρια δολάρια
 
Πάνος Σταμούλης
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης