Sports Βusiness

Από ποδοσφαιριστές… σχεδιαστές : Ο Messi, ο Beckham και οι υπόλοιποι που επένδυσαν σε fashion brands

Από ποδοσφαιριστές… σχεδιαστές : Ο Messi, ο Beckham και οι υπόλοιποι που επένδυσαν σε fashion brands

Ποδοσφαιριστές-stars τόλμησαν να… δοκιμαστούν κι εκτός αγωνιστικού χώρου και συγκεκριμένα στον τομέα της μόδας. Ας δούμε πως τα πήγαν.

Τα τελευταία 10 χρόνια ολοένα και περισσότερα ποδοσφαιρικά brands αλλά και παίκτες, αποφασίζουν να επενδύσουν στο χώρο της μόδας.

Και δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός πως αρκετοί stars του Παγκοσμίου ποδοσφαίρου, προσέχουν αρκετά την εξωτερική τους εμφάνιση, έχοντας κορυφαίους οίκους μόδας να τους ντύνουν σε καθημερινή βάση.

Το «BN Sports» εξετάζει τις κορυφαίες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίοι δημιούργησαν τα δικά τους fashion brands.

Lionel
Messi-The Messi Store

O Lionel Messi έχει κατακτήσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τις εμφανίσεις, τα τρόπαια, τα ρεκόρ και τις χρυσές μπάλες που έχει προσθέσει στη συλλογή του. Στη μόδα δεν θα τα κατάφερνε;

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα από το 2016 έχει επενδύσει σε ένα δικό του fashion brand, το The Messi Store, το οποίο και έχει εμπιστευθεί να διαχειρίζονται η αδελφή του, Maria Sol και η σχεδιάστρια, Ginny Hilfiger.

Το Website: www.themessistore.com.

david-beckham.jpg

David Beckham-The Garrison Tailors

Υπήρξε σπουδαίος ποδοσφαιριστής, αλλά ακόμα και μετά το τέλος της καριέρας του, ό,τι ακουμπούσε… έβγαινε χρυσό. Συμμετοχή σε ταινίες, διαφημίσεις, αγορά ομάδων και βεβαίως λανσάρισμα της δικής του εταιρίας μόδας.

Αυτή λέγεται The Garrison Tailors και έχει φέρει ακόμα περισσότερα έσοδα στις τσέπες του δημοφιλούς Βρετανού.

Το Website: www.garrisontailors.com.

Memphis Depay-Memphis Depay Clothing

Πρόκειται για τους ποδοσφαιριστές, όπου η καριέρα τους γνωρίζει μεγάλη άνοδο την τελευταία διετία. Ο Memphis Depay ολοκλήρωσε και τυπικά την μετακίνηση του στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο ο ταλαντούχος Ολλανδός επιθετικός δεν παραμένει ενεργός μόνο στο χορτάρι.

Ο 27χρονος εκτός γηπέδων είναι… μοιρασμένος ανάμεσα σε μουσική και μόδα, έχοντας λανσάρει από τον περασμένο Οκτώβριο τη δική του εταιρία ρούχων, την MDC (Memphis Depay Clothing).

Το Website: www.memphisdepay.com/shop.

depay_2.jpg

Mesut Özil-M10 Streetwear

Ακόμα ένας ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει πολλά στους αγωνιστικούς χώρους και που θέλησε να επεκταθεί και εκτός της «στρογγυλής θεάς» είναι ο Mesut Özil. Μετά την αποδέσμευση του από την Άρσεναλ, ο άσος της Φενερμπαχτσέ άνοιξε τον περασμένο Νοέμβριο την εταιρία ρούχων, M10 Streetwear.

Κεντρική ιδέα του project του 32χρονου μέσου είναι όσοι φορούν τα προϊόντα της εταιρίας «Να νιώθουν σαν το σπίτι τους, αλλά ταυτόχρονα και να μην… ξεκουράζονται ποτέ».

Το Website: www.m10streetwear.com.

ferdinand.jpg

Rio Ferdinand-FIVE Supply

Αποτέλεσε έναν από τους καλύτερους αμυντικούς Παγκοσμίως, ωστόσο η καριέρα του εξακολούθησε να είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη ακόμα και μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του πορείας.

Ο Rio Ferdinand έχει εξασκήσει το επάγγελμα του αναλυτή με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, ενώ προσφάτως αποφάσισε να εμπλακεί και με τη μόδα. Ο 42χρονος πλέον άλλοτε σπουδαίος στόπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήρθε σε συμφωνία με τον γνωστό fashion designer, εν ονόματι Ian O'Connor και μαζί δημιούργησαν την FIVE Supply.

Μάλιστα, ο Rio επιβεβαίωσε και σε μια συνέντευξη του στον Guardian, πως η ενασχόληση του με τη μόδα, αποτελούσα πάντοτε μια «κρυφή» του επιθυμία: «Ο πατέρας μου Julian δημιούργησε εκπληκτικά σακάκια και πάντα σκεφτόμουν από μικρός πως αν μπορούσα κι εγώ να κάνω κάτι παρόμοιο, τότε θα είναι σούπερ. Συνεπώς η ευκαιρία της FIVE ήταν ουσιαστικά η πραγματοποίηση αυτού του ονείρου».

Το Website: www.five.supply.com.

JLINGZ-Jesse Lingard

Ένας ακόμα αστέρας του ποδοσφαίρου που ενασχολείται με τον τομέα της μόδας, είναι ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (σ.σ. αγωνίστηκε δανεικός στο δεύτερο μισό φετινό στη Γουέστ Χαμ), Jesse Lingard.

Ο 28χρονος λάνσαρε την JLINGZ, ωστόσο δέχθηκε από την πρώτη στιγμή αρκετή κριτική. Μάλιστα, λίγο πριν το ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ, διοργάνωσε ένα μεγάλο πάρτι μαζί με τους Sterling, Rashford, Pogba και Shaw, το οποίο δεν υποδέχθηκαν με καθόλου καλό τρόπο οι υποστηρικτές των «κόκκινων διαβόλων».

Παράλληλα, τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η εταιρία κατέγραψε έλλειμα 234.000 ευρώ.

Το Website της: www.jlingz.com.

 
Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης