Sports Βusiness

Διαχειριστές των deals και του… χρήματος: Οι 10 πλουσιότεροι ατζέντηδες

Διαχειριστές των deals και του… χρήματος: Οι 10 πλουσιότεροι ατζέντηδες
Εκπροσωπούν τεράστια ονόματα του Παγκόσμιου αθλητισμού και εισπράττουν αδιανόητα ποσά, κλείνοντας εκατοντάδες συμφωνίες. Οι πλουσιότεροι ατζέντηδες στο… πιάτο σας.

Διαχειρίζονται τις τύχες εκατομμυρίων παικτών. Καθορίζουν τη θετική ή αρνητική έκβαση άλλων τόσων συμφωνιών. Κι βεβαίως καρπώνονται ενίοτε και τεράστια χρηματικά ποσά, ανάλογα με τη επίτευξη των deals.


Οι ατζέντηδες παίζουν καθοριστικό ρόλο στον Παγκόσμιο αθλητισμό και το BN Sports εστιάζει σε αυτούς με τη μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια.

Νο10-PAT_BISSON.jpg


Νο.10:
Pat Brisson-37.1 Εκατομμύρια


Πρόκειται για τον άνθρωπο, ο οποίος είναι ο κορυφαίος ατζέντης στην εκπροσώπηση παικτών hockey στο NHL, με χαρακτηριστικό παράδειγμα πελάτη του να είναι ο Sidney Crosby, ο οποίος είχε συμφωνήσει για συμβόλαιο 12ετούς διάρκειας με 87,5 εκατομμύρια ευρώ απολαβές με την ομάδα Pittsburgh Penguin.


Στον τραπεζικό του λογαριασμό ο Pat Brisson υπολογίζεται πως έχει περίπου 37.1 εκατ. ευρώ. Όχι και άσχημα…

Νο9-_Jonathan_Barnett.jpg


No.9: Jonathan Barnett-34 Εκατομμύρια


Το πρώτο συμβόλαιο που «έκλεισε» στην μανατζερική του καριέρα ο Jonathan Barnett ήταν με έναν αθλητή του Κρίκετ. Ωστόσο, από τότε και στο εξής έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους ποδοσφαιριστών στον κόσμο.


Μάλιστα, κατέχει τους περισσότερους αθλητές στη λίστα του -δουλεύοντας για την Stellar Group- που υπολογίζονται στους 116, ενώ τα συνολικά συμβόλαια που διαχειρίζεται αγγίζουν τα 449 εκατ. ευρώ. Από τα ονόματα ποδοσφαιριστών που έχει στο… πελατολόγιο του ξεχωρίζουν οι Gareth Bale, Gylfi Sigurdsson, Adrien Silva και Adam Lallana.


Λογικό, λοιπόν, τα 34 εκατομμύρια να βρίσκονται στην τσέπη του.

Νο8-Jeff_Schwartz.jpg


Νο.8: Jeff Schwartz-34.2 Εκατομμύρια


Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της Excel Sports Management, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο του μάνατζμεντ. Φημίζεται για την εκπροσώπηση πολλών παικτών στο μπάσκετ, με γνωστότερους πελάτες του τους Blake Griffin, Andre Drummond, and Kevin Love.


Συνολικά έχει στη λίστα του 49 αθλητές, ενώ διαχειρίζεται συμβόλαια που φτάνουν το 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ και συνολικά η περιουσία του αγγίζει τα 34.2 εκατομμύρια.

Mar 15, 2014; Surprise, AZ, USA; Sports agent Casey Close during the Kansas City Royals spring training game against the Chicago Cubs at Surprise Stadium. Mandatory Credit: Christopher Hanewinckel-USA TODAY Sports


Νο.7:
Casey Close-34.3 Εκατομμύρια


Με ελάχιστη διαφορά θα συναντήσουμε στο No7 της λίστας τον Casey Close.


Δουλεύει εξίσου για την Excel Sports Management και έχει έναν πιο μικρό αριθμό πελατών (σ.σ. 47), οι οποίοι ωστόσο έχουν τεράστια αξία, αφού φτάνουν συνολικά το 1 δισεκατομμύριο. Δημοφιλέστεροι πελάτες του είναι παίκτες του Baseball όπως οι Clayton Kershaw, Zack Greinke, Masahiro Tanaka, Dexter Fowler, και Paul Goldschmidt.

Στην τσέπη του έχει ήδη βάλει περί τα 34.4 εκατομμύρια ευρώ.

No6-Greg_Genske.png



Νο.6:
Greg Genske-35.3 Εκατομμύρια


Ένας από τους σπουδαιότερους agents είναι ο Greg Genske, ο οποίος είναι… αυθεντία στο να βρίσκει και να εκπροσωπεί ταλέντα από χώρες της Κεντροανατολικής Αμερικής.

Εργάζεται για λογαριασμό της The Legacy Agency, έχοντας συνολικά 103 πελάτες, με συμβόλαια που φτάνουν τα 498 εκατομμύρια ευρώ.

Στα 35.3 εκατομμύρια υπολογίζεται η συνολική περιουσία του.

No5-Drew_Rosenhaus.jpg


Νο.5:
Drew Rosenhaus-54.6 Εκατομμύρια


Ο Drew Rosenhaus ξεκίνησε τη δική του μανατζερική επιχείρηση με τον αδελφό του Jason και έχει στο πελατολόγιο του 70 παίκτες NFL.


Διαχειρίζεται αθλητές όπως οι Antonio Brown, Joe Haden, Rob Gronkowski, T.Y. Hilton και Frank Gore, με τα χρήματα των συμβολαίων τους να ξεπερνούν τα 728 εκατομμύρια.


Ο ίδιος συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους agents, με την αξία της περιουσίας του να φτάνει τα 54.6 εκατομμύρια ευρώ.

Νο4-sam-seth-levinson.jpg


Νο4:
Sam και Seth Levinson-56.3 Εκατομμύρια


Στο νούμερο τέσσερα συναντάμε μια… αδελφική υπόθεση. Πρόκειται για τους Sam και Seth Levinson, ιδιοκτήτες της ACES που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. 

Έχουν «μαζέψει» συμβόλαια baseball τα οποία ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριo, με τα κορυφαία ονόματα να είναι οι Jon Lester, Dustin Pedroia, and David Wright.


Τα αδέλφια Levinson έχουν στον τραπεζικό τους λογαριασμό ποσό που υπολογίζεται στα 56.3 εκατομμύρια ευρώ.

Νο3-Jorge_Mendes.jpg


Νο.3:
Jorge Mentes-74 Εκατομμύρια


Στο Top-3 βρίσκουμε τον κορυφαίο πορτογάλο μάνατζερ, Jorge Mentes. Δουλεύει για την Gestifute International Sports και έχει κερδίσει το βραβείο του καλύτερου εκπρόσωπου ποδοσφαιριστών από τη FIFA.


Στην… «ατζέντα» του έχει εγγεγραμμένα τα ονόματα 102 πελατών, που έχουν συμφωνήσει συμβόλαια με τις ομάδες τους, τα οποία βρίσκονται λίγο κάτω από τα 647 εκατομμύρια ευρώ. Εκτός από τον Cristiano Ronaldo, εκπροσωπεί ακόμα τους James Rodriguez, Diego Costa, Angel Di Maria και Bernardo Silva.


Η περιουσία του αγγίζει τα 74 εκατομμύρια ευρώ.

Νο2-Constantin-Dumitrascu.jpg


Νο.2:
Constantin Dumitrascu-75 Εκατομμύρια


Ο Constantin Dumitrascu δουλεύει για την Mondial Sports Management και διαχειρίζεται συνολικά 87 πελάτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι Edinson Cavani, Phillipe Coutinho, Douglas Costa, Nemanja Matic, Dimitri Payet και Kante N’Golo.


Μάλιστα, πολλά clubs θεωρούν πως η δική του φιλοσοφία ταιριάζει απόλυτα με τη δική τους, καθώς φημίζεται πως είναι ιδιαίτερα ευέλικτος στα deal με τις συμφωνίες και πως συνεργάζεται άψογα με τους επικεφαλής των διαπραγματεύσεων των ομάδων.

Τα χρήματα που έχει βγάλει στην καριέρα του, υπολογίζονται γύρω στα 75 εκατομμύρια ευρώ.

Νο1-Scott_Boras.jpg


Νο.1:
Scott Boras-84.1 Εκατομμύρια


Και στην κορυφή δεν βρίσκεται άλλος από τον Scott Boras! Ακόμα και αν δεν ασχολείσαι με τις μανατζερικές εταιρείες είναι πολύ πιθανό να έχεις ακούσει το όνομά του. Ειδικεύεται στην εκπροσώπηση παικτών από το baseball και είναι ακόμα ο ιδρυτής, ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Boras Corporation, που εδρεύει στην Καλιφόρνια.


Εκπροσωπεί 175 αθλητές και από το 2013 και μετά θεωρείται ο δυνατότερος μάνατζερ στον πλανήτη. Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα που διαχειρίζεται βρίσκονται οι Prince Fielder, Jacoby Ellsbury, Max Scherzer, Stephen Strasburg, Shin-Soo Choo και Chris Davis.


Τα 84.1 εκατομμύρια ευρώ που έχει βγάλει όλα αυτά τα χρόνια, τον καθιστούν τον πλουσιότερο agent του κόσμου.

Κυριάκος Δημητρόπουλος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης