Sports Βusiness

Φάκελος Μπαρτσελόνα: Πώς το χρέος εκτοξεύθηκε στο ένα δις μέσα σε τρία χρόνια - Πράσινο φως για δάνειο 525 εκατομμυρίων ευρώ!

Φάκελος Μπαρτσελόνα: Πώς το χρέος εκτοξεύθηκε στο ένα δις μέσα σε τρία χρόνια - Πράσινο φως για δάνειο 525 εκατομμυρίων ευρώ!
Η συνέλευση των μελών της Μπαρτσελόνα την Κυριακή (20/06) ενέκρινε την χρηματοδότηση του συλλόγου μέσω δανείου, με στόχο να καλυφθούν τα δυσθεώρητα χρέη της τελευταίας τριετίας...

«Από τα 159 εκατομμύρια του 2018, το χρέος έφτασε τα 673 τον Μάρτιο του 2021, το οποίο έχει υπολογιστεί πως αυτή τη στιγμή φτάνει στο ένα δις και περιμένουμε ότι στα μέσα Ιουλίου θα έχει φτάσει σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα», εξήγησε ο αντιπρόεδρος οικονομικών της Μπαρτσελόνα, Έντουαρντ Ρομέου.

Σύμφωνα με τον Τζουάν Λαπόρτα, η χρηματοδότηση είναι απαραίτητη, ώστε να αναπροσαρμοστει η διαχείριση του χρέους και να μπορέσει ο σύλλογος να κινηθεί ξανά στην αγορά μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ο Ρομέου από την άλλη, εξήγησε πως το δάνειο θα πάρει σάρκα και οστά τον Αύγουστο και θα εμπλέκονται δύο ή τρεις εταιρείες, μέσω της Goldman Sachs. Το επιτόκιο θα αγγίζει, στη χειρότερη των περιπτώσεων, το 3% και προβλέπεται να αποπληρωθεί μέσα στην επόμενη δεκαπενταετία. Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος οικονομικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί η αποπλήρωση συντομότερα, αν υπάρξει η δυνατότητα.

Εγγύηση για την αποπληρωμή αυτού του χρέους, θα είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Μπαρτσελόνα για τις επόμενες δύο σεζόν.

«Το νέο δάνειο αναμένεται να βοηθήσει στην υλοποίηση του επιχειρηματικού πλάνου, το οποίο έχει ως στόχο να αποκτήσουμε τον έλεγχο των μισθών και των εξόδων του συλλόγου», δήλωσε ο Ρομέου.

Ο Τζουάν Λαπόρτα ανέφερε πως ο σύλλογος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για ένα ακόμη νέο δάνειο, της τάξεως των 80 εκατομμυρίων ευρώ για τον φετινό Ιούνιο-Ιούλιο, το οποίο θα αναλάβει την εξόφληση των άμεσων υποχρεώσεων της ομάδας, όπως είναι οι μισθοί των παικτών.

«Έχουμε έλλειμμα ρευστότητας και για αυτό αναγκαζόμαστε να προβούμε σε αυτές τις κινήσεις», ανέφερε ο Ρομέου

Κλείνοντας ο πρόεδρος ανέφερε πως ένα μέρος από τα 525 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθεί για να καλυφθούν αυτές οι άμεσες ανάγκες, τα προηγούμενα δάνεια, αλλά και να δοθεί οξυγόνο στον σύλλογο, ώστε να μπορέσουμε να κινηθούμε στη μεταγραφική αγορά τα επόμενα δύο χρόνια.

Φάνης Τσοκανας

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης