Sports Βusiness

Η Γιουβέντους επενδύει στο NFT - στις 27 Ιουνίου παρουσιάζεται αντίγραφο της φανέλας της

Η Γιουβέντους επενδύει στο NFT - στις 27 Ιουνίου παρουσιάζεται αντίγραφο της φανέλας της
Η Γιουβέντους γνωστοποίησε τη δραστηριοποίηση της στα μη ανταλλάξιμα νομίσματα (NFT), κάνοντας την αρχή με ένα τρισδιάστατο αντίγραφο φανέλας!

Μέσω δημοσίευσης της στον επίσημο ιστότοπο του συλλόγου, η Γιουβέντους ανακοίνωσε πως ψηφιακό περιεχόμενο της ομάδας θα είναι διαθέσιμο στις 27 Ιουνίου. Η τοποθέτηση αυτή επιβεβαίωσε πως το πρώτο NFT τους θα είναι ένα τρισδιάστατο αντίγραφο της φανέλας που θα φορά η ομάδα εντός έδρας την επόμενη σεζόν και θα είναι συλλεκτική για τα 10 χρόνια που έχουν περάσει από τα εγκαίνια του σταδίου Αλιάνζ. Επίσης, το NFT θα αποτίει φόρο τιμής σε παίκτες-θρύλους που έπαιξαν στη Γιουβέντους και θα φέρει τις υπογραφές νυν ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Με μία τοποθέτηση από τον επίσημο λογαριασμό του συλλόγου στο Twitter, επιβεβαιώθηκε ότι η φανέλα θα δημοπρατηθεί μέσω της NFT Pro, ωστόσο, τα πλήρη στοιχεία θα αποκαλυφθούν λίγες μέρες πριν την ημερομηνία της δημοπρασίας. 

Κλείνοντας την ανακοίνωσή της, η Γιουβέντους ανέφερε πως γνωρίζει για τις επιπτώσεις του blockchain στην κατανάλωση ενέργειας και το περιβάλλον. Ως εκ τούτου, αποκάλυψε πως θα χρησιμοποιηθεί το βιώσιμο πρωτόκολλο Palm για τη συλλογή των NFT. 

Ο αθλητικός κόσμος συνεχίζει να αγκαλιάζει το κρυπτονόμισμα

Αυτή η ανακοίνωση έρχεται ως η τελευταία σε μια σειρά εταιρικών σχέσεων μέσω κρυπτονομισμάτων που ανακοίνωσε πρόσφατα η Γιουβέντους. Τον Φεβρουάριο, ο σύλλογος με έδρα το Τορίνο υπέγραψε συμφωνία αδειοδότησης με το blockchain παιχνίδι ποδοσφαίρου Sorare.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι έχει υπογράψει συμφωνίες με περισσότερες από 140 ομάδες για σχετική άδεια, συμπεριλαμβανομένης της Γιουβέντους, της Μπάγερν Μονάχου, της Λίβερπουλ και της Ρεάλ Μαδρίτης, σε μια προσπάθεια που κάνουν αρκετοί μεγάλοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, όπως η Μάντσεστερ Σίτι, η Μίλαν και η Μπαρτσελόνα, να αντισταθμίσουν με αυτόν τον τρόπο μερικές από τις απώλειες που τους προκάλεσε η πανδημία 

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης