Sports Βusiness

DAZN: Εξασφάλισε τα δικαιώματα προβολής του Ασιατικού Champions League στην Ιαπωνία μέχρι το 2028

DAZN: Εξασφάλισε τα δικαιώματα προβολής του Ασιατικού Champions League στην Ιαπωνία μέχρι το 2028
Μέσω streaming θα μπορούν θαυμάζουν οι Ιάπωνες φίλαθλοι τις προσπάθειες των ομάδων τους στο AFC.
Σε ένα σπουδαίο deal προχώρησε η γνωστή streaming πλατφόρμα συνεχίζοντας τις επενδύσεις της στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Η DAZN θα προβάλει στην Ιαπωνία το κορυφαίο τουρνουά ποδοσφαίρου της Ασίας για τα επόμενα οκτώ χρόνια. Οι πρώτες αναμετρήσεις του AFC Champions League αφορούν τη φάση των ανατολικών ομίλων με την πρεμιέρα να διεξάγεται στις 22 Ιουνίου.

Παρά το γεγονός ότι η Ιαπωνία έχει στη διοργάνωση 4 εκπροσώπους, κανένα εγχώριο μέσο δεν είχε εξασφαλίσει μέχρι στιγμής τα δικαιώματα προβολής. Αν και υπήρχε συμφωνία με το πρακτορείο Dentsu (εταιρία διαφημίσεων και δημοσίων σχέσεων), η διοργανώτρια αρχή ήθελε να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους, απορρίπτοντας το αρχικό deal.

Η DAZN streamάρει και το Ιαπωνικό Πρωτάθλημα πληρώνοντας 1.6 δις. ευρώ για την αποκλειστικότητα του. Η συνεργασία είχε 9ετή διάρκεια ξεκινώντας από το 2017. Λόγω του κορονοϊού, οι δύο πλευρές επέκτειναν τη σύμβαση τους μέχρι το 2028 με το ετήσιο κόστος των δικαιωμάτων προβολής να δέχεται μια μικρή μείωση.

Ο Dato’ Windsor John, Γενικός Γραμματέας του AFC, υποστήριξε πως: «Δύο Ιαπωνικοί σύλλογοι έχουν κατακτήσει το τρόπαιο της διοργάνωσης μας στα τελευταία τέσσερα χρόνια, αποδεικνύοντας πως η Ιαπωνία εκπροσωπείται από τις πιο ανταγωνιστικές ομάδες στο Ασιατικό Champions League. Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι πολύ σημαντική για εμάς εξασφαλίζοντας ότι το προϊόν μας προβάλλεται σε μια χώρα με τόσους πολλούς φιλάθλους».

Σε ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Martyn Jones, εκτελεστικού διευθυντή της DAZN, που τόνισε: «Μέσω τις συνεργασίας μας με το Ιαπωνικό Πρωτάθλημα έχουμε αναπτύξει άρρηκτες σχέσεις με το Ασιατικό ποδόσφαιρο. Η συμφωνία με το AFC ήταν ο στόχος που καταφέραμε να εκπληρώσουμε μετά από χρόνια προσπάθεια».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως χωρίς… τηλεοπτική στέγη παραμένουν αναμετρήσεις των Εθνικών ομάδων, το Ασιατικό Κύπελλο, άλλα και η διοργάνωση του AFC Cup.

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης