Sports Βusiness

Ο Τζέιμι Βάρντι επενδύει στο αμερικανικό ποδόσφαιρο - έγινε συνιδιοκτήτης των Rochester Rhinos!

Ο Τζέιμι Βάρντι επενδύει στο αμερικανικό ποδόσφαιρο - έγινε συνιδιοκτήτης των Rochester Rhinos!

Ο Τζέιμι Βάρντι απέκτησε το μειοψηφικό πακέτο των μετοχών των Rochester Rhinos, χωρίς, ωστόσο, να σκοπεύει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Η αμερικανική ομάδα δεν έχει αγωνιστεί στις εθνικές κατηγορίες για τέσσερα χρόνια, αλλά η εμπλοκή του Άγγλου φορ αναμένεται να την επαναφέρει στους αγωνιστικούς χώρους το 2022. Ιδρύθηκε το 1996, έχει κερδίσει τέσσερις φορές το εθνικό πρωτάθλημα και η είναι η μόνη ομάδα εκτός MLS, που έχει κατακτήσει το US Open Cup.

H οικογένεια Dworkin την οποία ανήκουν οι Rhinos από το 2016, βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τον Βάρντι και τους εκπροσώπους του για πάνω από δύο χρόνια. Το πλάνο του έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός εξίσου πετυχημένου πρότζεκτ με το «V9 Academy» που εδρεύει στην Αγγλία και δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε ποδοσφαιριστές των ερασιτεχνικών κατηγοριών, ώστε να διεκδικήσουν ένα επαγγελματικό συμβόλαιο.

Η ομάδα του Rochester έχει υπογράψει συμφωνία με την υψηλού επιπέδου ακαδημία, Empire United Soccer, η οποία αναμένεται να βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με τους Rhinos, ώστε να αποτελεί το «σκαλοπάτι» για τοπικούς παίκτες προς την πρώτη ομάδα.

Η Λέστερ σε αυτή την πρωτοβουλία του Βάρντι δεν στάθηκε εμπόδιο, δίνοντάς του την ευκαιρία να επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ακόμη κι αν παραμένει εν ενεργεία ποδοσφαιριστής.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που αποτελώ κομμάτι της ομάδας. Πάντα προσπαθούσα να βρω νέες ευκαιρίες στις ΗΠΑ και η ομάδα του Rochester παρουσιάζει το πλάνο που αναζητούσα. Αγαπώ την ιστορία πίσω από την κατάκτηση του US Open Cup και παρά το γεγονός πως από τότε το κλαμπ βιώνει δύσκολες στιγμές, με κάποιον τρόπο η πρόκληση αυτή με ιντριγκάρει ακόμη περισσότερο» δήλωσε ο 34χρονος επιθετικός.

 

«Από την πρώτη στιγμή που επικοινώνησα με τους Dworkins, μου κατέστησαν σαφές πόσο παθιασμένοι είναι με τους Rhinos και κατάλαβα πως θα ήθελα να εμπλακώ και να αποτελέσω κομμάτι στη νέα σελίδα του συλλόγου. Δεν θα είναι εύκολο εγχείρημα, αλλά ποτέ δεν επιλέγω στη ζωή μου το εύκολο μονοπάτι».

Οι Dworkins, που έχουν επεκτείνει τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και στο ΝΒΑ, αφού είναι συνιδιοκτήτες των Sacramento Kings, μιλώντας για τη συμφωνία με τον Βάρντι ανέφεραν: «Η ιστορία του Τζέιμι είναι παγκοσμίως γνωστή και είμαστε ενθουσιασμένοι με την δραστηριοποίησή του στα διοικητικά της ομάδας μας. Εκτός από την εμπειρία, τη γνώση και το πρεστίζ που θα προσδώσει στο κλαμπ, ένας από τους λόγους που μας έπεισαν, ώστε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις μαζί του, ήταν το πάθος του για το πρότζεκτ. Μοιράζεται τις ίδιες φιλοδοξίες με εμάς, ώστε οι Rochester Rhinos να γίνουν μια επιτυχημένη ομάδα ποδοσφαίρου και πάλι

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης