Sports Βusiness

Τα Starbucks κατέθεσαν αίτηση για εμπλοκή σε εμπορικές ονομασίες γηπέδων στις ΗΠΑ

Τα Starbucks κατέθεσαν αίτηση για εμπλοκή σε εμπορικές ονομασίες γηπέδων στις ΗΠΑ
Με αίτηση της στο γραφείο γνησιότητας προϊόντων των ΗΠΑ, η αλυσίδα καφετεριών Starbucks, αναζητά τον τρόπο να εμπλακεί στις εμπορικές ονομασίες γηπέδων.

Τα Starbucks, έχοντας ως έδρα τους το Σιάτλ, επιδιώκουν να ανοίξουν νέους ορίζοντες για την εταιρία. Πιο συγκεκριμένα, με επίσημο αίτημα στις αρμόδιες αρχές, αναζητείται η φόρμουλα που θα δώσει το δικαίωμα στην εταιρία-κολοσσό, να εμπλακεί σε εμπορικές ονομασίες γηπέδων και προπονητικών εγκαταστάσεων.

Το εγχείρημα για να λάβει «σάρκα και οστά», οφείλει να λάβει άδεια από τα αρμόδια όργανα και συγκεκριμένα, από το US Patent & Trademark Office, το οποίο εν ολίγοις, κατοχυρώνει δικαιώματα για εταιρίες και προϊόντα.

Η αίτηση κατατέθηκε στις 2 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Ως σκοπός της εταιρίας αναφέρεται «η συμμετοχή σε εμπορικές ονομασίες γηπέδων και προπονητικών εγκαταστάσεων, για αθλητικούς και ψυχαγωγικούς λόγους, αλλά και η προώθηση συμφερόντων τρίτων επιχειρήσεων».
σταρμπα.jpg

Σε περίπτωση που τα Starbucks λάβουν την απαραίτητη άδεια, θα ενταχθούν σε ένα κλειστό κλαμπ μαζί με άλλες αμερικανικές διακεκριμένες εταιρίες, όπως η ΑΤ&Τ, η Bank of America, η FedEx και η Target, οι οποίες έχουν λάβει μέρος σε συμφωνίες στον χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Ιούνιο του 2020, η κυρίαρχος στο διαδίκτυο Amazon, υπέγραψε συμφωνία 400 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να αγοράσει τα εμπορικά δικαιώματα της αποκαλούμενης, πλέον, Climate Pledge Arena που βρίσκεται στο Σιάτλ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η υπόθεση, ωστόσο, δεν αναμένεται να έχει άμεσες εξελίξεις, αφού το αρμόδιο γραφείο σκοπεύει να αναθέσει σε δικηγόρο την επανεξέταση της αίτησης των Starbucks, με το τελικό πόρισμα να μην βγαίνει νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Φάνης Τσοκανάς

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης