Sports Βusiness

Sky Sports: Σημαντική συμφωνία με την Top Rank Boxing για τα επόμενα 4 χρόνια

Sky Sports: Σημαντική συμφωνία με την Top Rank Boxing για τα επόμενα 4 χρόνια

Κίνηση επιβίωσης κόντρα στους ανταγωνιστές ύστερα από το «διαζύγιο» με την Matchroom.

Το Sky Sports επιστρέφει με μερικούς από τους κορυφαίους αγώνες boxing μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας του με την Top Rank. Ο όμιλος αθλητικών καναλιών είχε μείνει χωρίς πυγμαχικά προγράμματα, αφού το DAZN «έκλεψε» τον επί 27 χρόνια συνεργάτη των Βρετανών, Matchroom Boxing.

Συνεχίζοντας την επιθετική του πολιτική στην προσπάθεια να γίνει το κορυφαίο δίκτυο αθλητικών γεγονότων, το DAZN… χτύπησε άμεσα τον ανταγωνιστή του για δεύτερη φορά. Η Matchroom Boxing είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία εταιρία promoting έχοντας επαφές με πολύ εμπορικούς πυγμάχους. Το deal των δύο θα διαρκέσει για 5 χρόνια με το κόστος του να ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δολάρια.
DAZN-Boxing.jpeg

Αντίστοιχη τακτική είχε ακολουθήσει και με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Ιταλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Από τον περασμένο Μάρτιο και για τα επόμενα 3 χρόνια, η Serie A θα προβάλλεται στο DAZN σε μια συμφωνία που άγγιξε τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Sky Sports έχοντας χάσει έδαφος στην τηλεθέαση έψαχνε απεγνωσμένα τον επόμενο μεγάλο συνεργάτη του. «H Top Rank Boxing διαθέτει μεγάλη δυναμική σαν εταιρία και θα αναζωογονήσει το περιεχόμενο του Sky Sports», δήλωσε ο Mike Coppinger, εξειδικευμένος δημοσιογράφος στα μαχητικά αθλήματα, που συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Παρόλα αυτά, η απουσία της Matchroom θα γίνει σίγουρα αισθητή, καθώς αυτή έχει συνήθως τον πρώτο λόγω μεταξύ των Βρετανών πυγμάχων».

Το μεγαλύτερο όνομα που εκπροσωπείται από την Top Rank είναι αυτό του Tyson Fury. Ο «King of Gypsies» σύντομα θα αναμετρηθεί με τον Anthony Joshua σε μια… τιτανομαχία που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει ως το κορυφαίο πυγμαχικό event στην ιστορία της Βρετανίας. Το πρόβλημα για το Sky Sports είναι το ότι ο Fury έχει υπογράψει ειδική συμφωνία με το BT Sports το όποιο θα προβάλει αποκλειστικά όλα τα μελλοντικά παιχνίδια του.
AD-GRAPHIC-TALE-OF-THE-TAPE-Fury-AJ-13DEC_1wr_1.jpgskysports-anthony-joshua-tyson-fury_4931563.jpg
AD-GRAPHIC-TALE-OF-THE-TAPE-Fury-AJ-13DEC.jpgAD-GRAPHIC-TALE-OF-THE-TAPE-Fury-AJ-13DEC_1.jpg

AD-GRAPHIC-TALE-OF-THE-TAPE-Fury-AJ-13DEC_2.jpgAD-GRAPHIC-TALE-OF-THE-TAPE-Fury-AJ-13DEC_3.jpgAD-GRAPHIC-TALE-OF-THE-TAPE-Fury-AJ-13DEC_4.jpgAD-GRAPHIC-TALE-OF-THE-TAPE-Fury-AJ-13DEC_1wr.jpg

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης