Sports Βusiness

Mayweather vs Paul: Λεφτά που «ζαλίζουν» για έναν... απλό αγώνα επίδειξης

Mayweather vs Paul: Λεφτά που «ζαλίζουν» για έναν... απλό αγώνα επίδειξης

Ο μάχη ανάμεσα σε Floyd Mayweather Jr και Logan Paul έληξε χωρίς νικητή, ωστόσο οι δύο τους είναι κατά πολλά εκατομμύρια οι μεγάλοι κερδισμένοι της βραδιάς.

Μετά από σχεδιασμό αρκετών μηνών και μπόλικο «trash talking», οι δύο τους βρέθηκαν αντιμέτωποι στο «Hard Rock Stadium» του Μαϊάμι Γκάρντενς στην Φλόριντα. Οι κανόνες του αγώνα ήταν διαφορετικοί από αυτούς ενός τυπικού αγώνα πυγμαχίας.

Money_Mayweather1.jpg

Αρχικά δεν υπήρχαν ούτε κριτές, ούτε νικητής στον αγώνα, την ώρα ωστόσο που το KO ήταν μέσα στους κανονισμούς. Το knock out βρισκόταν στην κρίση του διαιτητή, ενώ κανείς από τους δύο δεν θα φορούσε κράνος και τα γάντια τους θα ζύγιζαν 340 γραμμάρια. Παράλληλα η διαφορά ύψους (1.88μ) και βάρους έδινε ένα ξεκάθαρο προβάδισμα στον Paul, με τον 26χρονο να έχει πάρει εντολή στο ζύγισμα να είναι μέχρι 86 κιλά.

Αγώνας επίδειξης και... αγκαλιάς

Ο αγώνας κράτησε συνολικά για οκτώ γύρους, με τον κάθε γύρο να έχει διάρκεια τριών λεπτών. Στην αρχή ο Paul ήταν αυτός που μπήκε πιο επιθετικά, κυνηγώντας μάλιστα στο τέλος του 1ου γύρου με ένα μπαράζ χτυπημάτων το KO, ωστόσο ο Mayweather δεν είχε πρόβλημα να το αντιμετωπίσει. Όσο κυλούσε ο χρόνος ο «Money» έφερνε τον αγώνα στα μέτρα του, με τον διάσημο YouTuber να είναι κάτι παραπάνω από κουρασμένος και να κρατά δύσκολα ψηλά τα χέρια του.

Τελικά ο Paul, απέναντι σε όλα τα προγνωστικά, άντεξε και στους 8 γύρους απέναντι στον 44χρονο πυγμάχο, έχοντας μάλιστα και τα περισσότερα χτυπήματα! Ο «Maverick» έριξε συνολικά 217 χτυπήματα, ωστόσο μόνο τα 28 από αυτά βρήκαν στόχο. Είχαν τον ίδιο αριθμό jabs, ωστόσο ο Paul επιχείρησε 73 για να πετύχει 7, ενώ ο Mayweather μόλις 14. Από τον 3ο γύρο και έπειτα ο Paul προσπαθούσε να αποφύγει κυρίως τα χτυπήματα του «Money», αγκαλιάζοντας τον αρκετές φορές για να πάρει κάποια πολύτιμα δευτερόλεπτα ξεκούρασης.

Logan_Paul1.jpg

Ο θρύλος της πυγμαχίας έκανε την διαφορά στα power shots, πετυχαίνοντας 36, εν συγκρίσει με τα 28 του αντιπάλου του. Μετά την λήξη του αγώνα οι δύο τους αντάλλαξαν καλά λόγια, με τον Mayweather να τονίζει πως έμεινε έκπληκτος από τις ικανότητες του Paul, ενώ ο 26χρονος χαρακτήρισε θρύλο τον «Money» και τόνισε πως ήταν τιμή του που μοιράστηκαν το ρινγκ.

Μεγάλοι νικητές οι... τραπεζικοί λογαριασμοί

Το θέαμα μπορεί να μην ήταν αυτό που περίμενε ο κόσμος, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους δύο πρωταγωνιστές από το να φύγουν με μία μεγάλη επιταγή από το «Hard Rock Stadium». Από την πλευρά του ο Paul φέρεται να εισέπραξε ένα ποσό κοντά στα 26 εκ. δολάρια, το οποίο όμως μοιάζει πολύ μικρό σε σχέση με την πληρωμή του Mayweather. Ο Αμερικανός θα έβγαζε 10 εκ. δολάρια από τον αγώνα, ωστόσο είχε συμφωνήσει να λάβει το 50% από τις πωλήσεις, την ώρα που τα πρώτα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για έσοδα που φτάνουν τα 132 (!) εκ. δολάρια. Όλα αυτά για έναν αγώνα επίδειξης, απέναντι σε έναν διάσημο YouTuber, ο οποίος δεν τον απείλησε σχεδόν καθόλου.

Mayweather1.jpg

Όπως είπε και ο ίδιος, το παρατσούκλι «Money» δεν βγήκε τυχαία, ξέρει να πουλάει πολύ καλά το όνομα του. «Μπορώ να παλέψω αυτή την στιγμή και να έχω εγγυημένα 35 εκ. δολάρια, τα οποία μπορούν να φτάσουν τα 50, μόνο για έναν αγώνα», είχε δηλώσει στο «Disruptive Entrepreneur podcast». Μετά από έρευνα του «SportingFree», τα συνολικά έσοδα του αγώνα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 200 εκ. δολάρια.

Μάριος Αγγελέτος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης