Sports Βusiness

Στα 425 εκ. δολάρια το οριστικό deal της HP που αγόρασε τη HyperX

Στα 425 εκ. δολάρια το οριστικό deal της HP που αγόρασε τη HyperX
Μεγάλη επιχειρηματική κίνηση της HP που εισέρχεται δυναμικά στο χώρο του gaming και των eSports.

Ισχυρό μπάσιμο στην gaming αγορά ετοιμάζεται να κάνει η Hewlett-Packard που αγόρασε τα δικαιώματα μιας από τις πιο διακεκριμένες εταιρίες παραγωγής περιφερειακών. Η HyperX είναι κομμάτι της Kingston Technology και επί σειρά ετών πρωταγωνιστεί στις προτιμήσεις ακόμα και των πιο απαιτητικών χρηστών. Πλέον, τα δικαιώματα της ανήκουν στην HP με τη συμφωνία να φτάνει τα 425 εκατομμύρια δολάρια.

 

Το φλερτ των δύο κολοσσών είχε ξεκινήσει από το Φεβρουάριο. Τότε, η HP είχε κάνει γνωστό πως θέλει να πραγματοποιήσει το επόμενο επιχειρηματικό της βήμα δημιουργώντας κορυφαίας ποιότητας περιφερειακά και υλισμικό για gaming υπολογιστές. Μετά την επίτευξη της συμφωνίας, η εταιρία υπολογίζει πως μέχρι το 2024, ο κλάδος που ασχολείται με το hardware θα αξίζει 70 δισ. δολάρια, παράλληλα, αυτός που παράγει περιφερειακά θα έχει ξεπεράσει τα 12 δισ.

 

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε επίσημα τους ανθρώπους της HyperX στην οικογένεια της HP. Πρόκειται για μια εταιρία που έχει χτίσει μοναδική σχέση με τους πιστούς υποστηρικτές της. Ανυπομονούμε να ενισχύσουμε την επωνυμία της HyperX δημιουργώντας υπολογιστές που εγγυόνται την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους πελάτες της», υποστήριξε ο Alex Cho, υπεύθυνος των Personal Systems της Hewlett-Packard.

 

Με αυτή τη συνεργασία η HP καθιερώνεται ενεργά και στον χώρο των eSports, αφού η HyperX αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες της αγοράς, κάνοντας αμέτρητες χορηγίες σε οργανισμούς, τουρνουά, παίκτες και streamers. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι το deal των δύο εταιριών αφορά αποκλειστικά τη δυναμική της HyperX στα περιφερειακά, με την Kingston να διατηρεί την παραγωγή προϊόντων όπως οι μνήμες RAM, οι δίσκοι SSD και τα USB sticks.

 

Πάνος Σταμούλης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης