Sports Βusiness

Οι Γκλέιζερς απαντούν με… αύξηση της τιμής στις διαμαρτυρίες των οπαδών!

Οι Γκλέιζερς απαντούν με… αύξηση της τιμής στις διαμαρτυρίες των οπαδών!

Ηχηρή απάντηση ή μία επίδειξη δύναμης των Γκλέιζερς. Η εισβολή των πιστών φίλων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φέρνει… ανατίμηση.

Το θέμα της European Super League μπορεί να μπήκε στο «συρτάρι», ωστόσο η ζημιά που είχε προκαλέσει μέσα στις 48 ώρες που πρωταγωνίστησε σε όλο τον κόσμο, παραμένει μεγάλη. Όχι σε οικονομικό αλλά στο τομέα των σχέσεων μεταξύ των ομάδων που πήραν μέρος, με τους οπαδούς τους. Μία από αυτές, είναι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Την περασμένη Κυριακή (02/05), ήρθε το αποκορύφωμα σε αυτή τη μεγάλη αναταραχή. Οι πιστοί οπαδοί των «κόκκινων διαβόλων» έδειξαν την δυσαρέσκεια τους με μία πορεία πριν το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ. Έπειτα από μία εισβολή στον, άδειο, αγωνιστικό χώρο, έκαναν τη διοργανώτρια αρχή να αναβάλλει το ντέρμπι και εκείνοι, να δείξουν πως οι Γκλέιζερς δεν έχουν καμία θέση στην ομάδα. Η απάντηση των προέδρων, όμως, ήταν διαφορετική από το… αναμενόμενο.

Η μετά-Γούντγουορντ εποχή…

Το 2013, οι Γκλέιζερς αποφάσισαν να τοποθετήσουν τον Εντ Γούντγουορντ στον ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Ένα από τα βασικά του καθήκοντα, ήταν το οικονομικό σκέλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και, έπειτα από οκτώ χρόνια, το αποτέλεσμα είναι εμφανές. Οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται στην 5άδα με τις πιο ισχυρές, οικονομικά, ομάδες του κόσμου.

Ωστόσο, ο Βρετανός, μπορεί να έκανε σωστά τη δουλειά του αλλά αυτό δεν έφτανε για να «συμβιβαστούν» οι οπαδοί του κλαμπ μαζί του. Η κόντρα που είχε αναπτυχθεί με τους Γκλέιζερς, είχε και τον Γούντουορντ μέσα. Το τέλος της «εποχής» του, ήρθε με την είσοδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ESL. 

Ήταν ο άνθρωπος που πίεσε περισσότερο από όλους την είσοδο της Μάντσεστερ και ήταν ένας από τους πρώτους που συμφώνησαν για το νεοσύστατο τουρνουά. Με αυτή τη «σταγόνα», το ποτήρι ξεχείλισε και έπειτα από τη… διάλυσή της, ήρθε το τέλος του Άγγλου τεχνικού διευθυντή. Έτσι, ο αγγλικός σύλλογος έχει να διαχειριστεί μία μεγάλη απώλεια στον τομέα των οικονομικών.

Η απάντηση των Γκλέιζερς είναι από άλλο… παραμύθι

Όλος ο πλανήτης περίμενε την κίνηση των Αμερικανών, στη διαμαρτυρία των οπαδών. Οι περισσότεροι πίστευαν πως ήρθε η ώρα να αλλάξει χέρια, ένας από τους πιο ιστορικούς συλλόγους του ποδοσφαίρου. Όμως, εκείνοι, επέλεξαν κάτι άλλο. Σύμφωνα με τη «The Guardian», οι Γκλέιζερς σκέφτονται να αυξήσουν τη… τιμή της ομάδας σε τεράστιο βαθμό. Ουσιαστικά, τριπλασίασαν το κόστος (!) καθώς από τα 3 δισεκατομμύρια λίρες, αναμένεται να φτάσει στα 10 δις. Να θυμίσουμε πως, το 2005, ο Μάλκομ Γκλέιζερ δαπάνησε συνολικά 800 εκατ. λίρες για να πάρει το 75% των μετοχών της ομάδας.

Ωστόσο, εδώ είναι αξιοσημείωτο, το γεγονός ότι, από τότε που ανέλαβαν οι Γκλέιζερς, οι σχέσεις τους με τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι και οι καλύτερες. Ειδικά, όταν μέσα σε πέντε χρόνια, το χρέος του κλαμπ είχε φτάσει τα 716 εκατ. λίρες, χωρίς αυτό να μειώνει το ποσό που μοιραζόντουσαν τα μέλη της αμερικανικής οικογένειας. Ουσιαστικά, εκείνη την περίοδο, επιβεβαιώθηκαν τα λεγόμενα των οπαδών, πως οι Αμερικάνοι κοιτούν το… κέρδος και όχι την εξέλιξη της ανταγωνιστικότητα της ομάδας.

Νότης Χάλαρης

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης