Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επένδυση 9 εκατ. ευρώ από την Νέα Ηλέκτρα – Αγόρασε άδεια φωτοβολταΐκού πάρκου 8,99 MW

tags :
Επένδυση 9 εκατ. ευρώ από την Νέα Ηλέκτρα – Αγόρασε άδεια φωτοβολταΐκού πάρκου 8,99 MW
Η Νέα Ηλέκτρα ΑΒΕΕ, μητρική εταιρία της Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ, επενδύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το 2007
Με χρηματοοικονομικό σύμβουλο τη Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ, η Νέα Ηλέκτρα ΑΒΕΕ ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρίας ATEN Α.Ε., κάτοχο αδείας ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 8,99 MW στην Κεντρική Ελλάδα.
Η ATEN A.E. εξασφάλισε ταρίφα ύψους 0,08255 ευρώ/kWh το Δεκέμβριο του 2016 συμμετέχοντας στον πιλοτικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Ο πιλοτικός διαγωνισμός, εξασφάλισε ταρίφες για συνολικά 35 MW σε φωτοβολταϊκά έργα μεγάλης κλίμακας. Η ATEN A.E. αποκτώντας το 25% της συνολικής ισχύος που δόθηκε μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού για το 2016 στην Ελλάδα, με ένα μόνο πάρκο, αποκτά σημαντικό πλεονέκτημα, λόγω των οικονομιών κλίμακος που θα δημιουργηθούν.
Η Νέα Ηλέκτρα ΑΒΕΕ, μητρική εταιρία της Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ, επενδύει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το 2007 και προγραμματίζει την κατασκευή του συγκεκριμένου φωτοβολταϊκού πάρκου των 8,99 MW εντός του 2017, μία επένδυση που θα ξεπεράσει τα 9 εκατομμύρια ευρώ.
Η Νέα Ηλέκτρα ΑΒΕΕ χρησιμοποιεί, σε όλα της τα έργα, πανέλα υψηλής ποιότητας, προγραμματίζει να τοποθετήσει τα πανέλα υψηλής απόδοσης του μακρόχρονου συνεργάτη της aleo solar GmbH.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης