Πρόσωπα

Τζακ Γουίλσιρ: Η μεγάλη του αγάπη, η Άρσεναλ, είναι δίπλα του, αλλά ο υπόλοιπος ποδοσφαιρικός πλανήτης του γύρισε την πλάτη!

Τζακ Γουίλσιρ: Η μεγάλη του αγάπη, η Άρσεναλ, είναι δίπλα του, αλλά ο υπόλοιπος ποδοσφαιρικός πλανήτης του γύρισε την πλάτη!

Μπορεί ο Τζακ Γουίλσιρ να προπονείται μόνος του τον τελευταίο έναν χρόνο, αναζητώντας μία ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, και να μην παραιτηθεί από τα… 29 του, όμως η μεταγραφή του μόνο απλή υπόθεση δεν φαίνεται αποτελεί. Μόνο η Άρσεναλ στέκεται δίπλα του, επιτρέποντας του να προπονείται μαζί της!

Ήταν καλοκαίρι του 2016, όταν ο Τζακ Γουίλσιρ έπαιρνε την απόφαση να αφήσει την Άρσεναλ μετά από 15 χρόνια, έχοντας βιώσει κάθε ηλικιακή ομάδα των «κανονιέρηδων», για να αναζητήσει μία νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Η πτώση άλλωστε των Λονδρέζων χρόνο με τον χρόνο ήταν φανερή, το τέλος… εποχής του Αρσέν Βενγκέρ ήταν προ των πυλών, και ο Τζακ Γουίλσιρ θεώρησε πως ο κύκλος του στην Άρσεναλ έχει κλείσει. Μάλλον, εκ του αποτελέσματος, φαίνεται πως δεν υπολόγισε σωστά. Η Άρσεναλ επιβίωσε και χωρίς αυτόν, αλλά ο υπόλοιπος ποδοσφαιρικός πλανήτης δεν τον αντιμετώπισε όπως ο ίδιος θα περίμενε, όντας πλέον πρώην ποδοσφαιριστής των «κανονιέρηδων».

Έχοντας καταγράψει 198 συμμετοχές με την φανέλα τους, η Μπόρνμουθ θέλησε να τον κάνει άμεσα δικό της, με την μορφή δανεισμού. Έτσι και έγινε. Ο Τζακ Γουίλσιρ κατέγραψε 44 συμμετοχές μαζί της, σκόραρε δις και μοίρασε τρεις ασίστ, ενώ αντίκρισε συνολικά, μία περισσότερη κάρτα, από τα γκολ στα οποία συνέβαλλε (5 κίτρινες μία κόκκινη)!

Παρόλα αυτά, η παραμονή του στην ομάδα του Έντι Χάου δεν ήταν εφικτή, μιας και το συμβόλαιό του ήταν υψηλό. Έτσι κατέληξε οριστικά στην Γουέστ Χαμ, αφήνοντας στο παρελθόν την μακροχρόνια σχέση του με την Άρσεναλ.
0_GettyImages-943413580.jpg

Κανείς δεν ήξερε όμως πως αυτή του η επιλογή θα σηματοδοτούσε και την αρχή του τέλους. Ο Άγγλος αγωνίστηκε ελάχιστα, συνέχισε να τραυματίζεται, και επί της ουσίας, σύντομα έμεινε ελεύθερος.

Τον Οκτώβρη του 2020 βρέθηκε χωρίς ομάδα. Σήμερα, έναν χρόνο μετά, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ο Τζακ Γουίλσιρ προπονείται μόνος του, δεν έχει ομάδα, και σκέφτεται σοβαρά να σταματήσει το ποδόσφαιρο, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωσή του.

Ένα απίστευτο ταλέντο χάθηκε, όταν η Άρσεναλ και το… μυαλό του τον έκαναν να την αφήσει. Παρόλα αυτά, ο πρώην συμπαίκτης του και νυν προπονητής των «κανονιέρηδων» Μικέλ  Αρτέτα, τον προσκάλεσε να προπονείται με την ομάδα.

Ίσως αυτό χρειάζεται. Μία επιστροφή στα παλιά. Μια επιστροφή που θα ήταν περιττή, αν σκεφτόταν σοβαρότερα τα επακόλουθα της φυγής του. Παρόλα αυτά, η Άρσεναλ δεν τον ξεχνά. Ούτε αυτός εκείνη. Το μυαλό του και η ποδοσφαιρική του ζωή άλλωστε «κόλλησαν» στις 31 Αυγούστου του 2016… Όταν υπέγραψε στην ΜπόρνμουθΕκεί ο ποδοσφαιρικός πλανήτης του γύρισε την πλάτη!

Δημήτρης Μανάκος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης