Πρόσωπα

Μπουκαγιό Σάκα: Το wonderkid της Εθνικής Αγγλίας έσπασε τα κοντέρ και έστησε… πάρτι για τα 20ά του γενέθλια! (video)

Μπουκαγιό Σάκα: Το wonderkid της Εθνικής Αγγλίας έσπασε τα κοντέρ και έστησε… πάρτι για τα 20ά του γενέθλια! (video)

Ο 20χρονος επιθετικός της Άρσεναλ στην αναμέτρηση της Αγγλίας με την Ανδόρρα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με το γκολ και τις δύο ασίστ που σημείωσε, έγραψε τρία ξεχωριστά ρεκόρ την ημέρα των γενεθλίων του!

Σε ένα ξέφρενο πάρτι εξελίχθηκε το Αγγλία – Ανδόρρα! Τα «λιοντάρια» σάρωσαν τους αντιπάλους τους επικρατώντας 4-0, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Πρωταγωνιστές στον θρίαμβο των Άγγλων δεν ήταν άλλοι από τους Τζέσι Λίνγκαρντ και Μπουκαγιό Σάκα, οι οποίοι απέδειξαν πως η συνεργασία είναι το παν σε μια ομάδα και συνέθεσαν έτσι την μελωδία της επιτυχίας. Οι δύο επιθετικοί συνδυάστηκαν με εξαιρετικό τρόπο προκριμένου να «ζωγραφίσουν» τα τρία από τα τέσσερα γκολ, ενώ την ίδια στιγμή έγραψαν και ποδοσφαιρική ιστορία!

Αρχικά ο Σάκα με τις δύο ασίστ και το γκολ που βρήκε έγινε ο πρώτος παίκτης της Άρσεναλ που όχι μόνο σκοράρει αλλά μοιράζει και ασίστ σε παιχνίδι με την Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ. Αυτό έχει να γίνει από το 1997 και τον Ίαν Ράιτ στο ματς κόντρα στην Μολδαβία (4-0). Τότε ο θρύλος του ποδοσφαίρου, σε ηλικία 33 ετών, κατάφερε να σκοράρει δύο φορές – για το 2-0 και το 4-0 – και μοίρασε την ασίστ στον Γκασκόιν για το τρίτο γκολ.

Ταυτόχρονα ο άσος των «κανονιέρηδων» έγινε και ο πρώτος παίκτης που σκοράρει την ημέρα των γενεθλίων του, σε αγώνα της Αγγλικής ομάδας. Τελευταία φορά που έγινε κάτι παρόμοιο ήταν στις 30 Μαΐου του 2006, με τον Στίβεν Τζέραρντ να κλείνει τα 26 του και να σημειώνει το 2-0 στη φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Ουγγαρία – το ματς έληξε με τους Άγγλους να παίρνουν τη νίκη με 3-1.

 

Τέλος στην ίδια αναμέτρηση ο 20χρονος σκόραρε μόλις το πρώτο του γκολ σε επίσημο ματς με το εθνόσημο! Να σημειωθεί πως ο Σάκα είχε βρει δίχτυα και στο ματς με αντίπαλο την Αυστρία (1-0), το οποίο όμως διεξήχθη στο πλαίσιο των προγραμματισμένων φιλικών αναμετρήσεων τον περασμένο Ιούνιο.

Όλα αυτά ήρθαν να κουμπώσουν με το τρομακτικό σερί που έχουν διαμορφώσει τα «λιοντάρια» μέσα στο 2021. Συγκεκριμένα οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έχουν κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνα 11 φορές, σε 14 ματς που έχουν δώσει συνολικά μες την φετινή χρονιά!
Ξανθίππη Δασκαλάκη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης