Πρόσωπα

Σίντζι Καγκάβα: Το μεγάλο στοίχημα του Λουτσέσκου και του ΠΑΟΚ, αλλά το ρολόι κυλά αντίστροφα

Σίντζι Καγκάβα: Το μεγάλο στοίχημα του Λουτσέσκου και του ΠΑΟΚ, αλλά το ρολόι κυλά αντίστροφα
Ο Σίντζι Καγκάβα κλείνει οκτώ μήνες στον ΠΑΟΚ, αλλά στο διάστημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας, τα δεδομένα έχουν ανατραπεί, λόγω της παρουσίας του Λουτσέσκου, αλλά και της νέας εικόνας του ίδιου του παίκτη.

Ιανουάριος 2018. Ο ΠΑΟΚ κάνει το μεγάλο «μπαμ». Ο δις πρωταθλητής Γερμανίας με τη Ντόρτμουντ (2011, 2012), αλλά και Αγγλίας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2013), Σίντζι Καγκάβα, φοράει τα «ασπρόμαυρα».

Κλείνοντας πάνω από μισό χρόνο στον «Δικέφαλο του Βορρά», μετρά μόλις ένα 90λεπτο στα πόδια του, με την ευθύνη να τον βαραίνει, αλλά όχι πλήρως. Προσαρμογή, αλλαγή προπονητή, τραυματισμοί και μία κακή σεζόν για τον σύλλογο, ολοκληρώνουν το παζλ ενός κακού εξαμήνου.

Φέτος, όμως, η θέληση του Καγκάβα και η παρουσία του Λουτσέσκου, μάλλον, ανατρέπουν τα δεδομένα.


Η κακή παρένθεση κλείνει, για να ανοίξει το νέο κεφάλαιο

Το πρώτο διάστημα παραμονής του Σίντζι Καγκάβα στην Ελλάδα, υπήρξε δεδομένα δύσκολο. Ερχόμενος από εξάμηνη αγωνιστική αποχή, δεν ήταν εύκολο να βρει ρυθμό, πόσο μάλλον, όταν άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους οι τραυματισμοί.

Ο Ιάπωνας μεσοεπιθετικός βρήκε τον ΠΑΟΚ σε μία δύσκολη περίοδο και η αλλαγή προπονητή, με τον Πάμπλο Γκαρσία να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία, δεν ευνόησε την προσαρμογή του. Σε μία προβληματική χρονιά που οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν να σώσουν ό,τι σώζεται, χρόνος για να ασχοληθεί κανείς περαιτέρω με την αξιοποίησή του δεν υπήρχε.

Παρόλα αυτά, όπως φάνηκε από πρόσφατες δηλώσεις του, δεν θεωρεί πως είναι άμοιρος ευθυνών. Άλλωστε, δεν είναι κοινό μυστικό, πως ο πρώτος στόχος του Καγκάβα ήταν η παραμονή του στην Ισπανία. Η επιμονή του ΠΑΟΚ, ήταν αυτή που τον έπεισε να μετακινηθεί στην Ελλάδα και το φετινό καλοκαίρι αποτέλεσε την τέλεια αφορμή για να πατήσει το restart.
Εικόνα

Τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά, δούλεψε πολύ με τους συνεργάτες του, ακόμη και στο διάστημα των διακοπών του στην πατρίδα του, αναζητώντας τα δικά του λάθη που χρειάζονται διόρθωση.

Όμως κάθε βήμα του προς το καλύτερο, πρέπει να φανεί μέσα στο γήπεδο.

Το στοίχημα του Λουτσέσκου έχει χρονικό όριο
Η παρουσία του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ, έχει ήδη σημάνει αλλαγές στο κεφάλαιο Καγκάβα. Ήδη από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της φετινής σεζόν, πήρε φανέλα βασικού και έγραψε το 1/5 του αγωνιστικού χρόνου που έχει γράψει στην ομάδα από τον Ιανουάριο, αφού μετρά, πλέον, περίπου 340 λεπτά παιχνιδιού, κάτι λιγότερο δηλαδή από τέσσερα ενενηντάλεπτα!
Εικόνα

Όλα μοιάζουν να εξαρτώνται από τον Ιάπωνα μεσοεπιθετικό. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον κατατάσσει στα μεγαλύτερα στοιχήματά του για τη φετινή σεζόν, θέλοντας να νιώσει πως υπάρχει κίνητρο και δίψα από την πλευρά του παίκτη.

Ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί ανάλογα με τα ζητούμενα του Λουτσέσκου. Αν ο Καγκάβα τον κερδίσει, θα αποτελέσει το δεκάρι της επόμενης σεζόν. Αν όχι, θα βγει στην αγορά για να βρει τον παίκτη που χρειάζεται.

Ο Ρουμάνος προπονητής έχει αποδείξει πως γνωρίζει πολύ καλά πώς να παίρνει το μέγιστο από τους ποδοσφαιριστές του και ίσως είναι το μόνο που χρειάζεται ο Ασιάτης μεσοεπιθετικός.

Άλλωστε, την ποδοσφαιρική του ποιότητα κανείς δεν μπορεί να την κρίνει. Το μόνο που μένει είναι να βγει με κάποιον τρόπο στην επιφάνεια.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης