Πρόσωπα

Πέδρο Κόντε: Να αποδείξει γιατί είναι «πάντα ωραίο να γυρνάς στο… σπίτι!»

Πέδρο Κόντε: Να αποδείξει γιατί είναι «πάντα ωραίο να γυρνάς στο… σπίτι!»

Η επιστροφή του Πέδρο Κόντε στην Ελλάδα είναι γεγονός, και ο Ισπανός καλείται πλέον να επιβεβαιώσει το γνωστό ρητό, και να αποδείξει σε όλους πως η επιστροφή του στον ΠΑΣ Γιάννινα θα σηματοδοτήσει για δεύτερη φορά, την ποδοσφαιρική του «αναγέννηση».

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται δεδομένα για έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Έναν βραχύσωμο σέντερ φορ, ο οποίος έχει την δυνατότητα να ολοκληρώνει με μεγάλη ευχέρεια τις φάσεις που θα του παρουσιαστούν, με κάθε τρόπο. Οι ικανότητές του είναι δεδομένες, και η αρέσκεια που τον χαρακτηρίζει έγινε γνωστή, πριν από μία τριετία στο ελληνικό κοινό.

Η άφιξή του στην Ελλάδα, οι εντυπωσιακοί αριθμοί του και η περιπλάνηση στην Αραβία

Τότε, ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε προβεί στην απόκτησή του από την ισπανική, Μερίντα. Ο Πέδρο Κόντε είχε παραμείνει εκεί για μία σεζόν, είχε καταγράψει 36 συμμετοχές και 17 γκολ, αλλά η άφιξή του στην Ελλάδα παρουσιαζόταν ως η ιδανική ευκαιρία, ώστε να αναδείξει την ικανότητά του σε μία πρώτη τη τάξει κατηγορία, βελτιώνοντας τις πιθανότητες του να φτάσει το όνομά του, ακόμη ψηλότερα.
konde_1.jpg

Κάπως έτσι, αποδέχθηκε την πρόταση της ομάδας της Ηπείρου, παρέμεινε στην χώρα μας για δύο χρόνια, και οι αριθμοί του ήταν εντυπωσιακοί. Πραγματοποίησε 61 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, πέτυχε 34 γκολ, βρίσκοντας δίχτυα σε μεγαλύτερο ποσοστό του 50%, αναλογικά με τις εμφανίσεις του,  μοίρασε τρεις ασίστ, και κατάφερε να χρηστεί σκόρερ απέναντι σε όλες τις μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, πλην του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, την οποία όμως συνάντησε και λιγότερο!

Οι εντυπωσιακοί του αριθμοί τον οδήγησαν στην Μπανίγιας της Αραβίας, αλλά ο Κόντε, παρόλο που σκόραρε 25 γκολ σε 37 ματς, έθεσε ως προτεραιότητά του την επιστροφή του στην Ευρώπη.

Περιπλανήθηκε στην Αραβία, φρόντισε να μην ξεθωριάσει σε καμία περίπτωση η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα, αλλά παρέμεινε στάσιμος. Δεν εξελίχθηκε, δεν βίωσε ξανά την ατμόσφαιρα των ντέρμπι, και αναζήτησε επί της ουσίας μία νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Η επιστροφή στην Super League και οι υψηλές απαιτήσεις

Και κάπως έτσι, τέθηκε επί τάπητος το ενδεχόμενο της επιστροφής του. Ο ΠΑΣ αναζητούσε διαρκώς έναν ικανό σέντερ φορ, ο Ισπανός θεώρησε πως η επιστροφή του στην Ευρώπη στα 33 του χρόνια, είναι ιδανική, και οι διαπραγματεύσεις διήρκεσαν λιγότερο από ό,τι αναμενόταν.
E8WrwhEWUAQ-exy_1.jpg

Το απόγευμα της Δευτέρας η περιπλάνηση του Πέδρο Κόντε έλαβε και επίσημα τέλος. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανακοίνωσε επίσημα την επιστροφή του, και πλέον ο Ισπανός καλείται να φανεί αντάξιος των προσδοκιών, με τις απαιτήσεις να είναι μεγάλες, αν αναλογιστεί κανείς τα κατορθώματά του, στην πρώτη θητεία του.

Θα καταφέρει ο Πέδρο Κόντε να δικαιώσει τους ανθρώπους του ΠΑΣ και να αποδείξει τον βασικό λόγο που είναι «πάντα όμορφη η… επιστροφή στο σπίτι;» Ο καθρέφτης του γηπέδου θα δώσει άμεσα την απάντησή του!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης