Πρόσωπα

Βενσάν Κολέ: Ο «Τρικολόρ» συλλέκτης μεταλλίων!

Βενσάν Κολέ: Ο «Τρικολόρ» συλλέκτης μεταλλίων!
Ο Βενσάν Κολέ, βάσει πεπραγμένων, είναι ένας συλλέκτης μεταλλίων, έχοντας κατακτήσει και το μοναδικό που έλειπε από το βιογραφικό του, το Ολυμπιακό!
Σχετικά Άρθρα

Μπορεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο να πήραν παράταση ενός χρόνου εξαιτίας της πανδημίας και να ακολούθησε μία αλυσίδα αλλαγών σε διάφορες Εθνικές ομάδες του τουρνουά, ωστόσο η Γαλλία παρέμεινε «πιστή» στον προπονητή της και δικαιώθηκε!

Ο Βενσάν Κολέ οδήγησε τους «τρικολόρ» προς τον τελικό της Ολυμπιάδας του 2020, όπου και κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο, μετά την ήττα τους από τις ΗΠΑ. Η επικράτησή τους επί της ίδιας ομάδας στην πρεμιέρα δημιούργησε τόσο τις... περγαμηνές, όσο και την ψυχολογία, για ακόμη μία μακρά παρουσία σε κορυφαία διοργάνωση.
E7Kab37WQAIBeIi.jpg
Περγαμηνές ανάλογες του ιστορικού που συνοδεύει τον Γάλλο προπονητή και την πορεία του από το 2009, όταν και ανέλαβε την Εθνική, με στόχο τις μεγάλες διακρίσεις. Το πρώτο του μετάλλιο με την ομάδα ήταν χρώματος ασημί και χρονολογείται στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2011, όταν πέρασε νικηφόρα το εμπόδιο της Ελλάδας στα προημιτελικά, αλλά ηττήθηκε από την Ισπανία στον τελικό της Λιθουανίας.

Στην ίδια διοργάνωση, δύο χρόνια αργότερα (2013), έχοντας σε δαιμονιώδη κατάσταση τον Πάρκερ, η μοναδική στιγμή που… καρδιοχτύπησε ο Κολέ, ήταν ο ημιτελικός με την Ισπανία. Η παράταση «έδειξε» Γαλλία, παίρνοντας το αίμα της πίσω και φιγουράροντας στην πρώτη θέση με το μοναδικό χρυσό που φέρει η ομάδα σε Ευρωπαϊκό.

Ακολούθησαν τα τρία χάλκινα μετάλλια που καταγράφει στο βιογραφικό του μετά από δύο Παγκόσμια Κύπελλα (2014, 2019) και ένα Ευρωπαϊκό το 2015, όπου ξανά με αντίπαλο τους Ισπανούς (στο τελευταίο) ή Σέρβους και Αργεντίνους (στα πρώτα δύο), δεν τα κατάφεραν στην κούρσα μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων!
E8MWgCfVoAA6h9c_1.jpg

Αυτό που έλειπε περισσότερο από όλα στη συλλογή του, ήταν το πολυπόθητο Ολυμπιακό μετάλλιο. Στα παρκέ του Τόκιο, ο Κολέ άλλαζε με τέτοια ευελιξία τα σχήματα που σε οδηγούσε να σκεφτείς το καλύτερο! Ο Γάλλος προπονητής, πλέον, νιώθει πιο… πλούσιος από ποτέ, συνεχίζει να «φορτώνει» τη χώρα με μετάλλια και συμπληρώνει μία δωδεκαετία απόλυτης «τρικολόρ» μαγείας!

Σταυρούλα Μουστακάτου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης