Πρόσωπα

Εχσάν Χατζισαφί: Από αριστερό μπακ, δεκάρι – ένα ρίσκο για το καλό (;) του Μάριο Μιτάι

Εχσάν Χατζισαφί: Από αριστερό μπακ, δεκάρι – ένα ρίσκο για το καλό (;) του Μάριο Μιτάι

Ο Εχσάν Χατζισαφί αποτελεί τον εκλεκτό της ΑΕΚ για το αριστερό άκρο της άμυνας, με τον πρότερο ποδοσφαιρικό του βίο στο Ιράν, να γεννά ερωτηματικά.

Σχετικά Άρθρα

Από το καλοκαίρι του 2017, όταν ο Εχσάν Χατζισαφί παρουσιάστηκε στα ελληνικά γήπεδα με τη φανέλα του Πανιωνίου, μέχρι και τη φετινή επιστροφή του στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, άλλαξαν πολλά, με το βασικότερο να μην είναι τα χρόνια που πέρασαν, αλλά η θέση του στον αγωνιστικό χώρο.

Η κίνηση της «Ένωσης» έχει καταστεί σαφές πως έχει απώτερο και ιδιαίτερο στόχο: την ενίσχυση του ρόστερ με τέτοιο τρόπο, ώστε το πρότζεκτ των «κιτρινόμαυρων» που ονομάζεται Μάριο Μιτάι, να συνεχίσει να παίρνει παιχνίδια στα πόδια του.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ, όμως, οφείλουν να γνωρίζουν πως το 2021 βρίσκει τον Εχσάν Χατζισαφί να ανταγωνίζεται τελικά τη θέση των… Πέτρου Μάνταλου και Μουαμέρ Τάνκοβιτς!
Εικόνα


Από αριστερό μπακ, αριστερό εξτρέμ και ενίοτε «δεκάρι»

Η τελευταία διετία βρήκε τον Εχσάν Χατζισαφί να αγωνίζεται στα γήπεδα της πατρίδας του με τη φανέλα της Τράκτορ (2018-Μάρτιος 2021) και της Σεπαχάν (Μάρτιος 2021 έως τον Αύγουστο).

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, πιθανότατα λόγω της ικανότητας του παίκτη να ανταποκριθεί σε πιο δημιουργικούς ρόλους -ίσως και εξαιτίας του χαμηλού επιπέδου του πρωταθλήματος- ο Ιρανός μπακ (;) αγωνίστηκε 32 φορές ως αριστερός εξτρέμ, 26 ως επιθετικός μέσος και 29 ως αριστερός ακραίος αμυντικός!

Εύλογα, ποια θα είναι, εν τέλει, η θέση του στον αγωνιστικό χώρο, αποτελεί ερωτηματικό. Πόσο μάλλον, αν αναλογιστεί πως από τις 29 φορές που έπαιξε ως αριστερός μπακ, μόνο οι 5 (!) εντοπίζονται στα τελευταία δύο χρόνια.

Ωστόσο, στο χρονικό αυτό διάστημα, κατάφερε να προσφέρει επτά ασίστ, που τόσο θέλει να λάβει η ΑΕΚ από τα ακραία αμυντικά μπακ της και το πόσο της λείπουν γίνεται κατανοητό από το γεγονός, πως Μιτάι και Λόπες μαζί, στις δύο τελευταίες σεζόν, έβγαλαν μόλις εννιά!
Εικόνα


Η προσπάθεια ανάδειξης του Μιτάι, να μην του προσθέσει επιπλέον βάρος

Με τον Έλντερ Λόπες εκτός πλάνων και τον Μάριο Μιτάι σε διαδικασία αγωνιστικής «ενηλικίωσης», η απόκτηση ενός παίκτη που επί δύο χρόνια δεν αγωνίζεται στη θέση για την οποία προορίζεται στο τρέχον ρόστερ της «Ένωσης», αποτελεί ρίσκο.

Μπορεί η ΑΕΚ να θέλει να δώσει όσο περισσότερο χρόνο γίνεται στον 18χρονο Αλβανό αριστερό μπακ, αλλά εφόσον ο Χατζισαφί δεν σηκώσει το βάρος των περιστάσεων, αυτό θα πέσει σε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή, που ήδη από την προηγούμενη χρονιά, κλήθηκε να κάνει περισσότερα από όσα προοριζόταν.

Κι αυτό ίσως αποτελεί το μεγαλύτερο ρίσκο που παίρνει η ΑΕΚ εν τέλει.

Εικόνα

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης