Πρόσωπα

Πιέρος Σωτηρίου: Ένας… «εφιάλτης» από την Κύπρο για τον Ολυμπιακό!

Πιέρος Σωτηρίου: Ένας… «εφιάλτης» από την Κύπρο για τον Ολυμπιακό!

Ο Κύπριος επιθετικός θα βρεθεί για τρίτη φορά απέναντι στους «ερυθρολεύκους» και το BN Sports σας υπενθυμίζει γιατί τους έχει… ταλαιπωρήσει.

Σχετικά Άρθρα

«Ναι είχα σκοράρει. Πιστεύω με το σωστό πλάνο και καλή τακτική μπορεί να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα». Αυτή ήταν η απάντηση ενός επιθετικού, στο γεγονός πως είχε «πληγώσει» τον Ολυμπιακό πριν λίγα χρόνια.

Ο Πιέρος Σωτηρίου αντιμετωπίζει για τρίτη φορά στην καριέρα του τον ελληνικό σύλλογο και το παρελθόν των δύο πλευρών, κάνει τον Κύπριο επιθετικό έναν ζωντανό… «εφιάλτη». Ο απόλυτος πρωταγωνιστής με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, που ετοιμάζεται να επαναλάβει ότι κατάφερε πριν από πέντε χρόνια, αυτή τη φορά με την Λουντογκόρετς Ράζγκραντ.

16265481102.jpg

Συγκεκριμένα, ο διεθνής επιθετικός μετράει ένα γκολ και μία ασίστ κόντρα στον Ολυμπιακό. Αμφότερα, είναι αρκετά σημαντικά για τη νίκη της τότε ομάδας του, ΑΠΟΕΛ. Βέβαια, δεν είναι μόνο αγωνιστικά «πονοκέφαλος» αλλά και… εξωαγωνιστικά.

Το story των δύο πλευρών δεν σταματάει στον αγωνιστικό χώρο, καθώς το καλοκαίρι του 2018, είχε υπάρξει ένα έντονο μεταγραφικό «φλερτ» μεταξύ τους. Το τέλος, βέβαια, ήταν άδοξο για τους «ερυθρολεύκους», καθώς είδαν έναν «δικό» τους ποδοσφαιριστή, να κλείνει αλλού.

Δύο στις δύο νίκες με δική του σφραγίδα…

Τη σεζόν 2016/17, ο Ολυμπιακός του Πάουλο Μπέντο, βρίσκεται στη φάση των ομίλων του EuropaLeague και κληρώνεται με τους ΑΠΟΕΛ, Γιούνγκ Μπόις και Αστάνα. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν το μεγάλο φαβορί του ομίλου και απέδειξαν με την πρόκρισή τους, όμως την πρωτιά, την κατέλαβε ο κυπριακός σύλλογος. Ο λόγος; Ο Πιέρος Σωτηρίου.

Ο διεθνής φορ έκανε απίστευτες εμφανίσεις στα δύο ματς με τους πρωταθλητές Ελλάδας και χάρισε ισάριθμες νίκες στον σύλλογό του. Συγκεκριμένα, στο πρώτο παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός υπέστη ήττα-σοκ από τον ΑΠΟΕΛ με 1-0. Το μοναδικό τέρμα του αγώνα, το έβαλε ο νυν επιθετικός της Λουντογκόρετς, στο 10ο λεπτό.

Στον δεύτερο αγώνα των δύο ομάδων, ο ΑΠΟΕΛ κερδίζει ξανά, αυτή τη φορά με 2-0 μέσα στην Κύπρο. Το σκορ ανοίγει ο Μάνουελ Ντα Κόστα με αυτογκόλ, το οποίο, όμως, προήλθε από τον Πιέρος Σωτηρίου, για να ολοκληρώσει τη νίκη, στο 83΄, ο Ντε Καμάργκο.

Το (μονόπλευρο) μεταγραφικό story του 2018!

Το καλοκαίρι του 2018, ο Ολυμπιακός έψαχνε τον κατάλληλο επιθετικό για να πλαισιώσει τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Η περίπτωση του Πιέρος Σωτηρίου ήταν αρκετά δελεαστική, καθώς προερχόταν από εξαιρετική σεζόν με τον ΑΠΟΕΛ. Δεν ήταν μυστικό, πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον πρώτο λόγο για την μεταγραφή του.

3949375.jpg

Τα πάντα ήταν κανονισμένα. Το μόνο που απέμενε ήταν το τυπικό σκέλος για να ανακοινωθεί ο ποδοσφαιριστής και να ενισχύσει την επιθετική γραμμή των «ερυθρόλευκων». Όμως, ένα πρωινό του Απρίλη, έρχονται τα πάνω-κάτω. Μέσα σε λίγες ώρες, ο Κύπριος επιθετικός έχει ετοιμάσειβαλίτσες για την… Δανία και συγκεκριμένα, την Κοπεγχάγη.

Ο σύλλογος του εξωτερικού αποφασίζει να βγάλει από τα ταμεία του το ποσό των τριών εκατ. ευρώ (ρεκόρ για τον ΑΠΟΕΛ) και να αποκτήσει τον Κύπριο άσο. Όλα έγιναν μέσα σε λίγες στιγμές, με τον Σωτηρίου να δείχνει από την πλευρά του, πως προτιμούσε κάτι… άλλο από την Ελλάδα και τον Πειραιά.

articlegazeta0208211602051.jpg

Τελικά, κατέληξε στην Κοπεγχάγη. Από εκεί, πήγε στην Αστάνα και τώρα βρίσκεται απέναντι στον Ολυμπιακό, με την Λουντογκόρετς. Τρία χρόνια μετά την τρομερή μεταγραφική ιστορία και πέντε, από το ατομικό ρεσιτάλ που έδωσε στο Europa League.

Νότης Χάλαρης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης