Πρόσωπα

Χάαλαντ - Λεβαντόφσκι: Πού θα κάτσει η «μπίλια» για την Τσέλσι;

Χάαλαντ - Λεβαντόφσκι: Πού θα κάτσει η «μπίλια» για την Τσέλσι;

Η Τσέλσι αναζητά ένα κυνικό φορ που θα λύσει τα χέρια του Τόμας Τούχελ και οι επικρατέστεροι υποψήφιοι είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ο Έρλινγκ Χάαλαντ, με την κάθε περίπτωση να έχει τις δυσκολίες της.

Σχετικά Άρθρα

Η κάτοχος του φετινού Champions League δεν επαναπαύεται. Ο αρχιτέκτονας της Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, ο άνθρωπος που μετέτρεψε μία απογοητευτική σεζόν στο απόλυτο success story, έχει βγει ήδη στην αγορά για να αποκτήσει τα κατάλληλα κομμάτια του «παζλ», τα οποία θα ανοίξουν τον δρόμο για νέες επιτυχίες.

Οι «εκλεκτοί» έχουν εντοπιστεί στα γήπεδα της Γερμανίας. Μία αγορά που γνωρίζουν καλά οι Λονδρέζοι και φαίνεται πως εμπιστεύονται. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Έρλινγκ Χάαλαντ. Προερχόμενοι από άλλες ποδοσφαιρικές γενεές, που έβγαλαν, όμως, εξίσου κυνικούς επιθετικούς.

Αν ο πρώτος δείχνει πως ο χρόνος δεν τον αγγίζει, ο δεύτερος έχει μία ολόκληρη ποδοσφαιρική ζωή μπροστά του. Πού θα καθίσει εν τέλει, όμως, η «μπίλια» στη μεταγραφική ρουλέτα του Ρομάν Αμπράμοβιτς;
Εικόνα

Διαφορετικές γενεές με κοινά χαρακτηριστικά

Το καλοκαίρι του 2010, όταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έκανε το μεγάλο άλμα, μετακινούμενος από τη Λεχ Πόζναν στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο Έρλινγκ Χάαλαντ ήταν μόλις 10 ετών.

Αυτό δεν τον εμπόδισε, μία δεκαετία μετά, να στέκεται με αξιώσεις δίπλα στον θρυλικό Πολωνό φορ, ο οποίος διάγει μία δεύτερη νεότητα. Μάλιστα, αν δεν έβλεπε τον Μέσι να σηκώνει το πολυπόθητο τρόπαιο με την Εθνική Αργεντινής και να διανύει ένα «σεληνιασμένο» 2021, θα ήταν το αδιαμφισβήτητο φαβορί για τη «Χρυσή Μπάλα».

Αν αναλογιστεί κανείς πως πέτυχε 48 γκολ σε σαράντα (!) εμφανίσεις την περσινή σεζόν, αντιλαμβάνεται πως τα λόγια περισσεύουν. Τα 32 του χρόνια μοιάζουν ψιλά γράμματα μπροστά στην ποδοσφαιρική του ποιότητα που δεν δείχνει διάθεση να εκπέσει όσο περνούν τα χρόνια.

Ωστόσο, φαίνεται πως έχει βρεθεί ένας άξιος συνεχιστής, που μπορεί να υπολείπεται του Πολωνού σε χρόνια, αλλά όχι σε ποδοσφαιρικό ταλέντο. Με την ορμή και το θράσος ενός 20χρονου, ο Έρλινγκ Χάαλαντ, βρήκε 41 φορές δίχτυα σε ισάριθμες εμφανίσεις.

Η Τσέλσι καλείται να λάβει μία απόφαση που προφανώς δεν εξαρτάται μόνο από αγωνιστικούς παράγοντες. Τα χρήματα για την ποιότητα του 32χρονου Λεβαντόφσκι, σαφώς και θα είναι λιγότερα από αυτά που απαιτούνται για την ποιότητα-προοπτική του 20χρονου Χάαλαντ.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς φέρεται να έχει δώσει το πράσινο φως για να κλείσει το deal και να δαπανηθούν τα απαραίτητα για τον νεαρό Νορβηγό, αλλά η τελευταία λέξη ανήκει στην Ντόρτμουντ.

Προσπάθειες που πέφτουν στο «κενό» και ελλοχεύουν κινδύνους

Η πρώτη επίσημη πρόταση για τον Έρλινγκ Χάαλαντ δεν βρήκε αντίκρισμα. Ούτε τα -περίπου- 90 εκατομμύρια ευρώ, ούτε ο Έιμπραχαμ ως έμψυχο αντάλλαγμα κατάφεραν να αποσπάσουν το «ok» των Βεστφαλών, που φαίνεται πως αναμένουν μία πρόταση κοντά στα 200 εκατομμύρια ευρώ για να τον παραχωρήσουν.

Από την άλλη πλευρά, ο Λεβαντόφσκι έχει ξεκαθαρίσει πως θα ήθελε μία νέα πρόκληση στην καριέρα του, αλλά δεδομένα η συγκατάθεση της Μπάγερν Μονάχου για την παραχώρηση ενός τόσου σημαντικού παίκτη, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση (λέγεται πως τα 50 εκατομμύρια ευρώ που προσέφερε έπεσαν στο «κενό»). Άλλωστε, η Τσέλσι δεν αποτελεί τη μόνη ομάδα που ενδιαφέρεται, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να φέρεται πως καραδοκεί επίσης.

Ένα ενδεχόμενο παράτασης και των δύο υποθέσεων μπορεί να φέρει την Τσέλσι μπροστά σε ένα μεταγραφικό τέλμα. Ο κίνδυνος να παραμείνει και στην επόμενη σεζόν χωρίς το κυνικό φορ που αναζητά, ελλοχεύει αν αναλωθεί ολόκληρη τη μεταγραφική περίοδο σε δύο δύσκολες περιπτώσεις.

Σύμμαχός της -προφανώς- τα αστείρευτα εκατομμύρια του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Αλλά σε μία μεταγραφική αγορά που ανταγωνίζεται οικονομικά μεγαθήρια όπως η Μάντσεστερ Σίτι ή η Παρί Σεν Ζερμέν ή η Ρεάλ Μαδρίτης, δεν έχει κανένα λόγο να νιώθει βέβαιη πως θα επικρατήσει.

Φάνης Τσοκανάς

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης