Πρόσωπα

Νέλσον Ολιβέιρα: Ο Πορτογάλος που «δίχασε» την Αθήνα με τις επιδόσεις του, και οφείλει να αλλάξει τις συνήθειές του στον ΠΑΟΚ!

Νέλσον Ολιβέιρα: Ο Πορτογάλος που «δίχασε» την Αθήνα με τις επιδόσεις του, και οφείλει να αλλάξει τις συνήθειές του στον ΠΑΟΚ!

Ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είναι πλέον με κάθε επισημότητα ο Νέλσον Ολιβέϊρα, ο οποίος κατόρθωσε μέσα σε δύο έτη, όπου αγωνίστηκε σε 70 αναμετρήσεις με την ΑΕΚ, να δημιουργήσει αμφιλεγόμενες εντυπώσεις

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται αναμφίβολα για έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζει καλά την θέση του σέντερ φορ. Διαθέτει την ικανότητα του γκολ, χαρακτηρίζεται από αστείρευτο ταλέντο, έχει λάβει μεγάλες ποδοσφαιρικές παραστάσεις, και δεν διστάζει να δοκιμάζει την τύχη του σε διαφορετικές ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να αποτελεί την 10η στα 29 του χρόνια!

Η άφιξη στην Αθήνα, η Νόριτς, το θετικό ξεκίνημα και η πτωτική πορεία…

Το διάστημα παρουσίας του στην ΑΕΚ δεν κρίνεται αποτυχημένο. Κατά πολλούς μάλιστα, δεν μπορεί να θεωρηθεί και επιτυχημένο. Και αυτό διότι, ο Νέλσον Ολιβέϊρα, ο οποίος είχε αποτελέσει προσωπική επιλογή του τότε προπονητή της «Ένωσης», Μιγκέλ Κάρντοσο, και του Νίκου Λυμπερόπουλου, έφτασε στην Αθήνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές.

Τελευταίος σύλλογος που είχε αποσπάσει την υπογραφή του άλλωστε ήταν η Νόριτς, ενώ ο Πορτογάλος είχε αγωνιστεί με τα χρώματα της χώρας του 17 φορές, στα 27 του χρόνια, πράγμα που αναμφίβολα δεν πέρασε απαρατήρητο.
EuR1wqOWQAAC-sZ_1.jpg

Η επιθυμία του ίδιου να αλλάξει παραστάσεις και να μεταβεί σε μία πέμπτη διαφορετική χώρα, τον οδήγησαν στην Ελλάδα. Η περίπτωσή του «μαγνήτισε» τα βλέμματα των ανθρώπων της ΑΕΚ, και ο Νέλσον Ολιβέϊρα έκανε την «Ένωση» να τον καταστήσει τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή της, καθώς ο μισθός του «άγγιξε» τα 1,2 εκατομμύρια ετησίως!

Το ξεκίνημά του στην Ελλάδα ήταν θετικό, τα δύο του γκολ στις δύο πρώτες συμμετοχές του έμοιαζαν ιδανικά για να δικαιώσουν την επιλογή και την επιμονή της ΑΕΚ, ώστε να τον εντάξει στο ρόστερ της, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Το «αγκάθι» των ντέρμπι και οι… τάσεις φυγής μετά την πρόταση της Γουλβς

Ο Ολιβέϊρα, αντιμετώπισε αρκετούς τραυματισμούς, δεν παρουσίαζε μία σταθερότητα στην απόδοσή του, και δεν σκόραρε στα μεγάλα ματς… Αυτό άλλωστε αποτέλεσε και το μεγαλύτερο «αγκάθι» για τον ίδιο, βιώνοντας κριτικές που σαφώς δεν είχε υποστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό στην καριέρα του!
EYw7aqtWAAgT32o_1.jpg

Δεν κατόρθωσε άλλωστε ποτέ να βρει δίχτυα τόσο απέναντι στον Ολυμπιακό, όσο και απέναντι
στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, ενώ ο Παναθηναϊκός αποτέλεσε τον μοναδικό, μεγάλο αντίπαλο της ΑΕΚ, απέναντι στον οποίο ο Πορτογάλος σκόραρε, και κατέγραψε και μία τελική πάσα!

Οι αριθμοί του δεν ήταν ποτέ άσχημοι, αν αναλογιστεί κανείς τις 70 συμμετοχές και τα 26 γκολ, σε συνδυασμό με τις 10 ασίστ, σε όλες τις διοργανώσεις με την ΑΕΚ, αλλά η αδυναμία του να «υψώσει» το ανάστημά του στα κρίσιμα, και να δικαιολογήσει τον ηγετικό χαρακτήρα που δεδομένα διαθέτει, έκαναν τον κόσμο της ομάδας να τον αμφισβητήσει στο έπακρο.

Κάπως έτσι, ο Νέλσον Ολιβέϊρα έφθασε στο σημείο να επιθυμεί να αποκτήσει την ελευθερία του και να συνεχίσει τις ποδοσφαιρικές του περιπλανήσεις, όντας ιδιαίτερα απογοητευμένος και από την κατάληξη του ενδιαφέροντος της Γουλβς, της οποίας η πρόταση απορρίφθηκε από την ΑΕΚ.

Αυτή την φορά όμως, ο επόμενος προορισμός, σηματοδοτούσε την παραμονή του στην χώρα που βρισκόταν και την αλλαγή μόνο της πόλης
EmiMoxSXEAA8Wk7_1.jpg

Ο ΠΑΟΚ, η αλλαγή πόλης, και οι στόχοι του Ολιβέϊρα στην Θεσσαλονίκη

Ο ΠΑΟΚ παρακολουθούσε τις εξελίξεις, φρόντισε να κάνει σαφές το ενδιαφέρον του, ο Πορτογάλος συμφώνησε με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, και πλέον αποτελεί και με «την βούλα» μέλος του ρόστερ της.

Στόχος του είναι η προσωπική «αναγέννηση». Η απόκτηση σταθερότητας, η επιστροφή του στην Εθνική του ομάδα, και η αναβίωση της εξαιρετικής σεζόν που βίωσε με τη Νόριτς, στην Championship, πριν από μία πενταετία!

Θα καταφέρει να αποδείξει «ποιος είναι»; Θα σταματήσει να διχάζει το κοινό της ομάδας που εκπροσωπεί, πράγμα που έγινε στην Αθήνα; Ο Νέλσον Ολιβέϊρα άλλωστε άλλαξε πόλη. Θα αλλάξει και τις συνήθειές του;

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης