Πρόσωπα

Κριστιάνο Ρονάλντο: Πρώτος σε… όλα για την Πορτογαλία, αλλά το τελευταίο γκολ εκτός περιοχής με την χώρα του είναι πριν από δύο χρόνια! (video)

Κριστιάνο Ρονάλντο: Πρώτος σε… όλα για την Πορτογαλία, αλλά το τελευταίο γκολ εκτός περιοχής με την χώρα του είναι πριν από δύο χρόνια! (video)

Πρόκειται αναμφίβολα για τον πιο δεινό σκόρερ που αγωνίζεται τα τελευταία 20 χρόνια, στις κορυφαίες ευρωπαϊκές, διεθνείς διοργανώσεις. Τα ρεκόρ του είναι αναρίθμητα. Όπως και αυτό, που αφορά τα γκολ του, σε κανονική ροή αγώνα, που προέρχονται με τελείωμα εκτός περιοχής!

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελεί, σύμφωνα με πολλούς, τον βασικότερο λόγο που η Πορτογαλία έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια, να αποτελεί μία μεγάλη δύναμη του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, έχοντας παράλληλα καθιερωθεί και στη συνείδηση του φίλαθλου κοινού, ως μία ομάδα που διεκδικεί τίτλους, και αντιμετωπίζει ισάξια κάθε αντίπαλο που θα βρεθεί στο διάβα της.
E4mAjLqXwAMxErD_1.jpg

Τα ρεκόρ του Ρονάλντο με την Εθνική Πορτογαλίας και η «ισοφάριση» του απόλυτου ρεκόρ

Το EURO του 2016 αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της καταξίωσής της. Αναλογικά, τα 109 γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο σε 179 εμφανίσεις (ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ του Αλί Νταί), σε όλες τις διοργανώσεις, επίσημες και μη, με την Εθνική Πορτογαλίας, τα 5 συνεχόμενα EURO, στα οποία έχει καταφέρει να πάρει μέρος, τα 14 γκολ του στην εν λόγω διοργάνωση σε 25 εμφανίσεις και η συμμετοχή του στα 6 από τα 7 φετινά γκολ της Πορτογαλίας, αποτελούν μόνο ορισμένα τεκμήρια της σφραγίδας που έχει βάλει ο ίδιος στην χώρα του!

Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί που υποστηρίζουν πως ναι μεν οι επιδόσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι αξιομνημόνευτες, αλλά χαρακτηρίζονται από μεγάλη ευστοχία εντός περιοχής, συνεπικουρούμενη και από τις εκτελέσεις πέναλτι, τις οποίες αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου ο ίδιος.
E465wxyXIAAgObB.jpg

Γκολ εκτός περιοχής, για τελευταία φορά, πριν από δύο χρόνια

Η αλήθεια είναι πως όπως και οι αριθμοί του, έτσι και η ευστοχία του εντός περιοχής, σχεδόν αποκλειστικά, είναι ρεαλιστική. Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται άλλωστε, ο Ρονάλντο δεν έχει πετύχει γκολ εκτός περιοχής με την Πορτογαλία, σε κανονική ροή αγώνα, εδώ και δύο χρόνια!

Η τελευταία φορά μάλιστα,  ήταν το Νοέμβριο του 2019, όπου ο Πορτογάλος σημείωσε το δεύτερο γκολ του, στη νίκη της ομάδας του επί της Λιθουανίας (6-0), με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ, εκτός περιοχής. Έκτοτε, η συγκεκριμένη εκτέλεση, δεν έχει λάβει χώρα ποτέ ξανά.

Αναλυτικότερα, ο Ρονάλντο, έχει συμμετάσχει σε 16 παιχνίδια της Πορτογαλίας, έχει πετύχει 11 γκολ (τα 5 από στατική φάση), και δεν έχει βρει δίχτυα εκτός περιοχής, σε κανονική ροή αγώνα, σε 1350 αγωνιστικά λεπτά! Εντυπωσιακό…

Δημήτρης Μανάκος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης