Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιατί δεν θα μπορέσει να ξαναγίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης ακόμα και αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα;

Γιατί δεν θα μπορέσει να ξαναγίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης ακόμα και αν η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα;
H πρωθυπουργία Μητσοτάκη έχει συνδυαστεί με μία εκδοχή της Ελλάδας με αρνητικούς δείκτες σε όλο το φάσμα της οικονομίας
Σχετικά Άρθρα

Θεωρείται, πλέον, κάτι αυτονόητο ότι στις επόμενες εκλογές είτε εάν ευοδωθεί το σενάριο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είτε εάν προκύψει κυβέρνηση μειοψηφίας χωρίς το πρώτο κόμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι πρωθυπουργός.
Όχι μόνο γιατί υπάρχει ακόμα και από το ΠΑΣΟΚ –που συγκυβέρνησε με τη ΝΔ- μία αποστροφή για το πρόσωπό του και τον κύκλο του που υπέπεσε σε απίστευτα θεσμικά ατοπήματα.
Αλλά γιατί η πρωθυπουργία του έχει συνδυαστεί με μία εκδοχή της Ελλάδας με αρνητικούς δείκτες σε όλο το φάσμα της οικονομίας.

Αρνητικοί δείκτες

Αν παραβλέψουμε το γεγονός ότι λογιστικά αυξήθηκε το ΑΕΠ της χώρας – που για τον απλό πολίτη δεν λέει κάτι, όπως δεν λέει και η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας-, επειδή από την πλήρη ακινησίας της οικονομίας επί πανδημίας κινήθηκε η οικονομία και ο τουρισμός μετά από 2 χρόνια περιοριστικών μέτρων, τότε όλοι οι σοβαροί δείκτες της οικονομίας είναι χειρότεροι από τα προηγούμενα χρόνια.

Χειρότερα τα νούμερα επί ΝΔ

Τα επιτόκια των ομολόγων ά αυξήθηκαν και έχουν φτάσει στο φάσμα του απαγορευτικού 5% άρα ο δανεισμός του κράτους είναι αδύνατος, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός πλήττει την ελληνική κοινωνία ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε τέτοιο ζήτημα, η ανεργία θα μειωνόταν ούτως ή άλλως- δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως επιτυχία αυτής της κυβέρνησης-, το ενεργειακό κόστος έχει μειώσει το εισόδημα των μεσαίων εισοδημάτων ενώ η στέγη στην Ελλάδα έχει φτάσει σε απαγορευτικά πλαίσια όχι μόνο για τα φτωχά στρώματα του πληθυσμού αλλά και για τα μεσαία.

Έχει χαθεί το στοίχημα της νεολαίας

Όσο για τη σημερινή νεολαία, το περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εντελώς ζοφερό για αυτήν. Από που να ξεκινήσουμε.
Από την απαγόρευση εξόδου την περίοδο της πανδημίας και των σκληρών περιοριστικών μέτρων μέσα στο σπίτι με κλειστά τα μαγαζιά;
Από την εγκληματική ελάχιστη βάση εισαγωγής που άφησε χιλιάδες παιδιά εκτός πανεπιστημίων και τα έστειλε στα κολλέγια;
Από την επιβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας μέσα στο άσυλο των ιδρυμάτων;
Από την ακρίβεια, το κατώτατο μισθό των 650 ευρώ και την υπερεργασία χωρίς χρηματική ανταμοιβή; Από την ακριβή στέγαση και τα πανάκριβα ενοίκια;

Απέλπιδα προσπάθεια να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους

Γι’ αυτό άλλωστε, ο Πρωθυπουργός σε μία απέλπιδα προσπάθεια να κατευνάσει την δυσαρέσκεια των νέων, πήγε χθες σε ραδιόφωνα νεανικά για να συνομιλήσει και να ακουστεί από τους νέους παρουσιάζοντας την ανθρώπινη πλευρά και ότι καταλαβαίνει τα προβλήματα του κόσμου παρόλο που κατάγεται από εύπορη οικογένεια. Βέβαια, επέλεξε να κάνει πράξη το άνοιγμα στη νεολαία την ώρα που διακυβεύονταν πολύ πιο σοβαρά ζητήματα τόσο στη Νέα Υόρκη όσο και στην Εξεταστική Επιτροπή.
Στη Νέα Υόρκη στον ΟΗΕ, ο Εrdogan είχε επιδοθεί σε ένα παιχνίδι κατασυκοφάντησης της Ελλάδας διεθνώς για τα θέματα της μετανάστευσης και των προσφύγων παρουσιάζοντας χωρίς αντίλογο μία Ελλάδα- ανάλγητη απέναντι στους πρόσφυγες.

Εκτίθεται το Μαξίμου από τον Ράμμο

Την ίδια ώρα στην Εξεταστική Επιτροπή, ο κ. Ράμμος της ΑΔΑΕ αποκάλυπτε ότι ο πρώην διοικητής Κοντολέων, όταν έγινε γνωστή η καταγγελία Ανδρουλάκη για το Predator, έδωσε εντολή (ή πήρε εντολή) να καταστρέψει το φάκελο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και έτσι να μην υπάρχουν στοιχεία για το λόγο που η ΕΥΠ έθεσε υπό παρακολούθηση το κινητό του.
Και προσέξτε, ο κ. Ράμμος είναι πρόσωπο που τοποθέτησε εκεί ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.
Το πρόσωπο αυτό, ουσιαστικά εκθέτει όλη την κυβέρνηση και κυρίως το δίδυμο Κοντολέοντα-Δημητριάδη.
Επίσης, και ο Δεμίρης, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ εκθέτει τον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι εάν ήθελε (ο Μητσοτάκης) θα είχε άρει το απόρρητο.

Γιατί δεν θα είναι πρωθυπουργός ξανά ο Μητσοτάκης;

Υπό αυτά τα δεδομένα, το πρόσωπο του κ. Μητσοτάκη έχει δημιουργήσει αντι-μητσοτακικά αισθήματα στα ανώτερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και στον ίδιο τον Ανδρουλάκη, έχει δημιουργήσει αντανακλαστικά από το δίδυμο Καραμανλή-Σαμαρά για να διαφυλάξουν το δημοκρατικό DNA της ΝΔ και το κυριότερο, έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο μπλοκ δυσαρέσκειας σε ψηφοφόρους όλων των αποχρώσεων, ακόμα και τους απολιτίκ.
Γι’ αυτό, δεν θα μπορεί να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.
Είναι στο μόνο που είδε δίκιο ο Αλέξης ΤσΊπρας στην συνέντευξή του στην ΔΕΘ.
Όχι ότι και ο ίδιος θα μπορούσε. Εάν στην επόμενη κυβέρνηση υπήρχε πιθανότητα να είναι πρωθυπουργός ο Κ. Μητσοτάκης, τότε θα ήταν μία κυβέρνηση με ραγδαία φθορά.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης